У Львові пропонують заборонити російську музику в закладах

14776 2
Відповідну ухвалу розробляють депутати міськради Львова.
Фото: foursquare.com

Фото: foursquare.com

На Великдень, 8 квітня, у львівському барі «Бар Бідон» на вулиці Лесі Українки побили гостей закладу, які заговорили про неприпустимість звучання російської музики у громадських місцях Львова. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив постраждалий Радко Мокрик.

На подію відреагували як в Національній поліції, так і в депутатському корпусі ЛМР. Так, поліцією розпочато досудове розслідування за фактом побиття відвідувачів бару. Водночас депутат ЛМР Тарас Чолій повідомив про готовність Української Галицької партії розробити ухвалу про заборону російської музики в закладах громадського харчування Львова.

«Зараз з’ясовюуться усі обставини, призначена експертиза, яка повинна встановити ступінь отриманих тілесних ушкоджень. Це все, що ми можемо повідомити. Що було та як відбувалося – про це можна повідомити після проведення досудового розслідування. Воно проводиться за частиною 1 ст. 125 Кримінального кодексу – умисне легке тілесне ушкодження», – сказала речниця ГУМВС України у Львівській області Світлана Добровольська.

Читайте також: Вуличне мистецтво у Львові вирішили регулювати через скарги львів'ян

За її словами, експертиза повинна встановити, чи були тілесні ушкодження у імовірних постраждалих та який ступінь вони мають. Після експертизи будуть встановлюватися обставини події.

Додамо, що адміністрація «Бару Бідон» офіційно відреагувала на побиття відвідувачів вибаченням. На сторінці закладу у Facebook з'явилося повідомлення про те, що інциндент «став неприємним сюрпризом».
 
«Проведена відповідна робота з персоналом, враховано людський фактор, з більшою відповідальністю буде відбуватися підбір персоналу. Переконані, що здійснено все можливе для уникнення подібних ситуацій у майбутньому», – йдеться в повідомленні.
 

Депутат ЛМР Тарас Чолій в коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що він підготував запит на ім’я керівника Нацполіції області Валерія Середу з метою отримати відповідь про хід розслідувань некоректної поведінки працівників та відвідувачів у закладах громадського харчування Львова.

«Подібні сигнали особисто для мене говорять про те, що багато закладів є в руках криміналітету. Можливо, це питання російських грошей, Сходу, Донецька. Такі речі стаються в тих закладах, де є виразно проросійський характер», – сказав він.

Читайте також: «Поліцією дітей не лякають – вже добре». Що не так із безпекою Львова

Він також додав, що в міськраді давно побутує ідея про прийняття ухвали щодо заборони трансляції російської музики в закладах громадського харчування. Тарас Чолій вважає, що як наслідок останніх подій з побиттями відвідувачей львівських барів, ухвала буде реалізована та проголосована на сесії міськради.

«Можна прорегламентувати будь що, але в закладі може грати радіо, де 30% може бути російськомовного продукту. Значить, заборонимо радіочастоти, на яких лунає російська музика – можливо, треба піти на такі радикальні заходи. Хоча не думаю, що це кардинально щось змінить – адже, хто захоче, той і буде крутити цю музику», – сказав він.

Він додав, що Українська Галицька партія буде ініціювати прийняття відповідної ухвали. «Дискусія триває двано, написати ухвалу – це півгодини часу, це не проблема. Наразі ми бачимо, що це треба регулювати, бо є анархія. Зміст ухвали може стосуватись повної заборони транслювання російської музики в громадських закладах, транспорті, на вулицях, оскіьки це є фактор, який сварить людей», – зазначив він.

Читайте також: У Львові після кнфлікту з охоронцями Старгороду помер чоловік

За його словами, така ухвала має шанси на ухвалення. За попередньою інформацією, як каже Тарас Чолій, інші фракції міськради також планують розроблення відповідної ухвали, тож вона може бути подана на розгляд сесії, як спільна ініціатива декілької фракцій.

Микита Гладченко


Читайте також:
13 Травня, 2018 22:58
Влада А людей якi розмовляють росiйською не планують заборонити? В нас бiльша частина України росiйською розмовляє. Може до чорного списку їх? :)
11 Квітня, 2018 22:49
Анна Давайте тоді корейську музику включати в закладах. Хороша альтернатива російський.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!