У Львові у хабарництві підозрюють керівництво ЛКП «Муніципальна варта»

4111 0
Під час передачі чергових 30 000 грн їх викрили та затримали.
Фото: dyvys.info

Фото: dyvys.info

У Львові правоохоронці затримали на хабарі директора одного з комунальних підприємств Львівської міськради разом із заступником та двома керівниками відділу. Про це повідомляє пресслужба поліції Львівської області.

За версією слідства, муніципали налагодили схему системного вимагання та одержання хабарів від підприємців, чиї приватні об’єкти охороняли за готівку.

До своєї діяльності залучили особовий склад підприємства, при цьому договірні відносини між ЛКП та підприємцями офіційно не оформили, а оплату за послуги проводили готівкою.

За словами головної прокурорки Львівщини Ірини Діденко, йдеться про ЛКП «Муніципальна варта». Підприємство міськради за бюджетний кошт повинно було охороняти важливі інфраструктурні об'єкти міста, однак, насправді, часто за готівку охороняли об'єкти на приватне замовлення, отримуючи зарплату з бюджету.

Читайте також: У «Муніципальній варті» пояснили, чому їх працівник застосував перцевий газ до чоловіка у центрі Львова

«Без офіційного оформлення договірних відносин упродовж 3 місяців надавали послуги охорони майданчику з продажу вживаних авто. В якості оплати вказані особи, під контролем правоохоронців, одержали від замовника понад 80 000 грн», – каже вона.

Під час передачі чергових 30 000 грн їх викрили та затримали за ст. 208 КПК України, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Як повідомили у пресслужбі ЛМР, усіх працівників ЛКП «Муніципальна варта», що стали учасниками інциденту, тимчасово відсторонили від роботи до з’ясування обставин. 

Досудове розслідування триває, правоохоронці проводять санкціоновані обшуки та інші слідчі дії.

Додамо, що ЛКП «Муніципальна варта» у Львові підпорядковується управлінню безпеки міста. Керівником комунального підприємства є Павло Пец.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!