У Львові на місці стадіону «Сільмаш» збудують сучасний спорткомплекс

8984 0
На вулиці Городоцькій, 207, на місці роздягалень для спортсменів та споруди стадіону мають намір збудувати сучасний спортивний комплекс.
фото: wikimapia.org

фото: wikimapia.org

Сьогодні, 20 жовтня, на сесії Львівської міської прийняли ухвалу про викуп у ТзОВ «Три Корони Девелопмент» для суспільних потреб об’єкта нерухомого майна – роздягальні для спортсменів та споруди стадіону на вулиці Городоцькій, 207. Після викупу там мають збудувати сучасний спортивний комплекс. За відповідну ухвалу проголосував 41 депутат. Про це повідомляють у прес-службі міськради.

Згідно з ухвалою, міська рада має викупити у ТОВ «Три корони девелопмент» роздягальні для спортсменів площею 392,3 м2 та стадіон.

«Забудівельник хоче усе можливе і не можливе зробити, щоб ми цю ділянку не викупили. Нічого йому з того не вийде. Є люди, люди збудувати там нікому нічого не дадуть», - додав Андрій Садовий.

Як додала Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління ЛМР, буде ще окрема ухвала, якою буде передбачено кошти на здійснення викупу.

«В ухвалі вартості викупу не зазначено. Ми оцінку повернули оцінювачу. В бюджеті міста будуть передбачені кошти на викуп», – додала Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, сьогодні, 20 жовтня, мешканці прилеглих до стадіону «Сільмаш» вулиць вийшли на протест, аби не допустити можливості будівництва багатоповерхівки на його місці. Упродовж 45 хвилин вони безупинно ходили по пішохідному переходу за адресою вулиця Городоцька,132, не пропускаючи навіть громадський транспорт.

Додамо, що у середині минулого століття саме на стадіоні заводу «Сільмаш» зародився львівський футбол. Трибуни спортивної арени колись вміщали до трьох тисяч вболівальників. Саме на стадіоні «Сільмаш» у 50-60 роках проводила змагання команда «Сільмаш», яка згодом реорганізувалася в ФК «Карпати». 

Фото: photo-lviv.in.ua

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!