У Львові на тиждень призупинили діяльність карет із кіньми

1865 0
Постраждала 15-річна дівчина перебуває у реанімації. Її стан – стабільний.
фото ігоря зінкевича

фото ігоря зінкевича

У Львові на тиждень призупинили діяльність карет із кіньми у центрі міста. Про це під час брифінгу повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: Поліція Львова запустила мобільний додаток My Pol

«Сьогодні, 4 листопада, відбулося засідання комісії з контролю туристичного навантаження, де вирішили припинити діяльність карет на тиждень. Ситуація, яка виникла, була штучною, і це видно з відеокамер спостереження, оскільки спалахи були дуже яскраві і невідомі стояли дуже близько до коней. Упродовж тижня проаналізують обставини, що трапилися, і повідомлять про рішення», – каже він.

Також, за словами керівниці юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, у міста є два документи, як регламентують можливість проведення феєрверків. Перший працює з 2010 року і встановлює процедуру проведення комерційних феєрверків. Однак такі заходи не можуть відбуватися у зоні ЮНЕСКО. А відколи розпочалися військові дії на Сході, у Львові заборонили будь-які феєрверки. Вони є чинними досі і обов’язковими до виконання.

«У нас мало повноважень щодо накладання штрафів. Відповідальність мали би кваліфікувати як хуліганство. А стосовно шкоди здоров’ю – це має бути зовсім інша кваліфікація справи залежно від мотивів, якими користувалися люди, які підпалили феєрверк», – додала вона.

Додамо, що 15-річна дівчина, яка сиділа на лавці в момент інциденту, перебуває у реанімації. Її стан – стабільний. Кучер карети отримав травму голови та вивих.

Читайте також: За який час прибуває на виклик патрульна поліція у Львові

Нагадаємо, що ввечері 2 листопада, троє іноземців запускали салют і сполохали коней. Коні вибігли на тротуар і налетіли на лавку, де сиділа 15-річна дівчина. Її з травмами госпіталізували до ОХМАТДИТу. Натомість кобилу усипили через несумісні з життям травми. Подію кваліфікували як ДТП з потерпілими. Справою наразі займаються слідчі.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!