У Львові на вулиці Пасічній побудують церкву ПЦУ

3775 0
Висота церкви не має перевищувати 13,4 метрів.
Фото парафії святої великомучениці Катерини УПЦ

Фото парафії святої великомучениці Катерини УПЦ

У Львові на вулиці Пасічній, навпроти будинку № 169, побудують церкву, каплицю та дзвіницю парафії святої великомучениці Катерини ПЦУ. Відповідні містобудівні умови та обмеження на будівництво релігійній громаді погодив сьогодні, 12 лютого, виконавчий комітет Львова.

Висота дзвіниці не має перевищувати 21,75 метрів, купол церкви – 17,15 м, церква – 13,45 м та каплиця – 4,50 м.

Парафія разом із управлінням архітектури та урбаністики ЛМР мають оголосити відкритий всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію будівництва церкви, каплиці та дзвіниці.

Релігійна громада має також звернутися у департамент архітектурно-будівельного контролю, аби отримати дозвільні документи на початок виконання будівельних робіт.

Нагадаємо, що депутати Львівської міськради у вересні 2018 року підтримали рішення про надання релігійній громаді УАПЦ парафії святої великомучениці Катерини земельної ділянки для будівництва церкви. Українська автокефальна православна церква припинила існування, як окрема релігійна громада, ставши інтегрованою частиною Православної Церкви України після об'єднавчого Собору.

Христина Гоголь

Візуалізація парафії святої великомучениці Катерини УПЦ


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!