У Львові досі не визначили межі дев’яти парків

1967 0
Парк «Горіховий гай» нещодавно отримав кадастровий номер.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Сьогодні у Львові не мають встановлених меж дев'ять парків, серед яких Парк культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького, лісопарк «Погулянка» і парк Архангела Михаїла поблизу Стрийського автовокзалу. Про це Tvoemisto.tv розповіла депутатка Верховної Ради Наталія Піпа.

«На сьогодні у Львові ще дев’ять парків не мають встановлених меж. Зараз ми боремося за парк Архангела Михаїла», – каже вона.

Читайте також: Законсервований простір. Чого бракує культурі і відпочинку у львівському парку

За її словами, не мають кадастрових номерів наступні парки у Львові: парк «Снопківський», лісопарк «Погулянка», парк Архангела Михаїла, що біля автовокзалу на Стрийській, парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького, парк «Кортумова гора», зелена зона «Майорівка», у тому числі і «Медова печера», парк «Скнилівський» лише частково має кадастрові номери, лісопарк «Білогорща», парк «Кольонія».

Нагадаємо, парк культури вже не перший рік бореться за свою територію та встановлення меж парку. Ще у 2018 році ситуація з межами парку була невизначена через ту ж ситуацію: наміри міста на відродження Пелчинського ставу на вулиці Вітовського. Ідеться про ділянку, що прилягає до головного входу у парк, і яку, ймовірно, у разі реалізації плану, долучать до нього.

Читайте також: У верхній частині Стрийського парку відремонтують освітлення

У свою чергу головний архітектор міста Антон Коломєйцев каже, що процес затвердження меж для парку зараз в роботі і цьогоріч має зрушитися. Але в управлінні архітектури хочуть спочатку розробити детальний план парку і на це вже виділили кошти.

Анна Чистякова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!