У Львові невідомі знищили мурал із зображенням Катерини Гандзюк

1788 0
Вчора, 4 листопада, були другі роковини її смерті.
Фото: Фейсбук Melanie Podolyak

Фото: Фейсбук Melanie Podolyak

На вулиці Замковій у Львові невідомі чоловіки лопатами зішкребли мурал із зображенням активістки Катерини Гандзюк зі стіни, як це відбувалось на відео зафіксував кореспондент Суспільного. 

Чоловіки кажуть, що так наводять «благоустрій». «Скажіть, ви вдома у себе на паркані дозволите робити таке? Це є паркан державної установи, де має бути відповідно якийсь колір. Це є благоустрій міста», – сказав чоловік.

Відео на своїй сторінці у Фейсбук поширила активіска Меланія Подоляк. «Тільки вчора, була річниця, там ще свічки не остигли, там ще квіти лежали! Благоустрій! Стіна належить академії МВС. Тільки вчора казала, що ні, у Львові ніхто б не посмів зачепити, ніхто. Мурал у Львові все одно буде», – пише вона.

Учора, 4 листопада у Львові відбулася акція «Два роки без Каті Гандзюк: замовники досі не покарані». Львів’яни збирались на вулиці Замковій біля муралу із зображенням Катерини Гандзюк, там були квіти і свічки.

Катерина померла 4 листопада 2018 року в опіковому центрі в Києві. Вона була радницею міського голови Херсона, активістка, боролась з корупцією в правоохоронній системі. 31 липня  2018 нападники облили її сірчаною кислотою.

На неї напали після поста в Фейсбуку, в якому вона розповіла про корупційну схему, яка діє між Національною поліцією і херсонської мерією. Також жінка активно виступала проти підтримки сепаратистських настроїв у Херсонській області деякими організаціями, політиками і поліцейськими. У червні 2019 року виконавці нападу на Гандзюк були засуджені. 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!