У Львові обрали директора Будинку органної музики. 5 фактів

3443 0
За Юліана Винницького проголосували 5 із 9 членів конкурсної комісії.
фото: photo-lviv.in.uа

фото: photo-lviv.in.uа

Сьогодні, 23 серпня, відбулося засідання конкурсної комісії, яка мала обрати нового директора Будинку органної та камерної музики у Львові. За результатами голосування установу очолив Юліан Винницький.

Нагадаємо, що в конкурсі на посаду директора Будинку органної музики брали участь двоє кандидатів – чинний директор Юліан Винницький та співзасновник Collegium Musicum Lviv, диригент і композитор Іван Остапович.

Юліан Винницький очолює Органний зал із 1988 року. Він народився у 1946 році.

Закінчив Львівську консерваторію ім. Лисенка. Працював артистом Львівського симфонічного оркестру та заступником директора Львівського театру ляльок. Від 1976 року – старший інспектор управління культури. 

Читайте також: Чинний директор органного залу не прийшов на свою презентацію

Іван Остапович народився 1988-го року в Чернівцях. Закінчив Львівську музичну академію ім. Микола Лисенка та Національну музичну академію ім. Петра Чайковського. Був диригентом симфонічного оркестру Івано-франківської філармонії (2013-2015).

Є керівником проекту «Мультимедійна база Львівської філармонії», одним із засновників та диригентом засновником камерного оркестру Collegium Musicum, арт-директором «Бах Маратону 2015» та Lviv Hindemith Fest 2015 (довідка Zaxid.net).

Анна Журба

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!