Фото дня: у Львові обрали кота для музею Франка

10508 0
Сьогодні в музеї Івана Франка співробітники обрали собі "колегу". Ним став шестимісячний рудий кіт, якому дали ім'я Мурлика.
фото: Петро Ткачишин

фото: Петро Ткачишин

Серед кандидатів було близько 20 котів з усієї України, проте обрали кота з Галичини. 

Директор музею Богдан Тихолоз розповів Tvoemisto.tv про дві причини появи кота в музеї:

«По-перше, дім Франка –  повинен бути живим музеєм. Дім в якому немає кота – це не зовсім дім. По-друге, це музейна світова практика. Часто в музеях є коти, їхній запах відганяє шкідників фондів. Це новий член родини, який матиме всі належні умови для праці та відпочинку. Кіт не буде експонатом, він буде душею колективу».

Богдан Тихолоз також закцентував, що Іван Франко любив свого кота, якого скоріше за все було звати Мурлика. Кіт вилазив письменнику на плечі, в той час, коли той писав свої твори. 

Читайте також: Франко має стати брендом Львова

До того, як потрапити в музей, кіт жив у підвалі, потім 4 місяці пробув у ветеринарній клініці, куди його принесла волонтерка, аби соціалізувати. Деякий час Мурлика жив і в родині, проте через алергію в дитини його повернули.

Мурлика буде жити в будинку, де працюють наукові співробітники, та допомагатиме проводити екскурсії.

Читайте також: Для кота в музеї Франка просять принести смаколики. Перелік речей

Нагадаємо, раніше у Львові оголосили конкурс на "вакансію" музейного кота. Серед кваліфікаційних вимог до "кандидатів" були принципово рудий окрас, чоловіча стать, лагідний характер і доброзичливе ставлення до відвідувачів. 

Підготували Петро Ткачишин, Марічка Мишок

Фото Петра Ткачишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!