Ковзанка та амфітеатр. Як виглядатиме громадський простір на Сихові. Візуалізація

8634 0
Умовно площу розділять на дві зони: нижня зона призначена для комунікації та пасивного відпочинку, а верхня — не відмежована від навколишнього середовища і на рівні першого поверху примикає до Центру Довженка.
візуалізація надана ЛМР

візуалізація надана ЛМР

У Львові оголосили переможців конкурсу на облаштування громадського простору на Сихові поблизу Центру Довженка. Перше місце та грошову премію у розмірі 70 тисяч гривень отримав проект львівської авторської «Групи 109» — Маркіяна Максимюка, Наталії Мисак, Ігоря Максимюка, Володимира Палія, Соломії Галайко та Юрія Максимюка.

Згідно з візуалізацією, головна площа має перетворити Сихів на «зелений район». Умовно площу розділять на дві зони: нижня зона призначена для комунікації та пасивного відпочинку, а верхня — не відмежована від навколишнього середовища і на рівні першого поверху примикає до Центру Довженка.

Крім цього, для тихої зони видозмінять ландшафт, відокремивши урбанізовану частину насипом уздовж магістралей, а для відпочинкової зони, яка за площею буде рівнозначною площі Митній, зроблять заглиблення з амфітеатром.

У проекті передбачено, що дно нового заглибленого ландшафту у дощовий період перетворюватиметься на водозбірний резервуар, а взимку зможе слугувати ковзанкою. У спекотний період на площі функціонуватимуть фонтани з розпиленням води.

Читайте також: У Рясному-1 з’явився новий громадський простір. Фото

Загалом у конкурсі взяли участь 17 претендентів. Друге місце отримав проект авторського колективу Валентина Шароватова, Ольги Криворучко та Антона Войташека. Грошова винагорода за друге місце становить 50 тисяч гривень.

Візуалізація проекту, що отримав друге місце

Автором проекту, що посів третє місце, став авторський колектив Інституту просторового розвитку — Олександра Сладкова, Христина Чорноус, Олена Зварич, Віра Прохватило та Вікторія Скобилко. Грошова премія за третє місце становить 25 тисяч гривень.

Проект, що отримав третє місце

За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, реалізовувати проект почнуть не раніше 2020 року, оскільки він має пройти консультацї з громадою, погодження депутатами та кошторисні процедури.

«Перше місце посіла ініціативна Група 109. Нам дуже приємно, що це сихівчани. Це група, яка особливо опікується розвитком Сихова. Мені приємно, що перемогла найпростіша подача із глибинною філософією. Удар був більше на урбаністичну  складову, ніж на багату візуалізацію», — розповів під час представлення переможців конкурсу Юліан Чаплінський.

Читайте також: Сади на дахах і тролейбус до «Кінг Кроссу». Що будуватимуть на Сихові

Нагадаємо, конкурс на найкращу ідею облаштування громадського простору на Сихові оголосили 7 березня. Раніше організатори заявляли, що перший поверх кінотеатру та громадський простір біля нього мають бути охоплені одним архітектурним рішенням, тож рішення про повторне оголошення конкурсу на проект громадського простору на Сихові затвердили на засіданні виконавчого комітету у січні цього року.

Вікторія Ейсмунт

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!