У Львові оголосили тендер на виготовлення проекту реконструкції вулиці Бандери

3185 0
Реконструкцію вулиці мають виконувати в одну чергу.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

ЛКП «Львівавтодор» оголосило тендер на виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції вулиці Бандери. Відповідний тендер опублікували на сайт електронних закупівель Prozorro.

Читайте також: Якою може стати вулиця Бандери після реконструкції. Деталі

Початкова вартість виготовлення ПКД становить 3,2 млн гривень, які заклали у Бюджеті розвитку. Завершити роботи мають до кінця серпня цього року. Розробити проект мають відповідно до технічних вимог, серед яких:

  • ширина проїжджої частини з однією смугою в кожному напрямку має становити 3,25 м;
  • велосмуги у кожному напрямку мають бути шириною 1,85 м;
  • рух бічних проїздів та вулиць впорядкувати звузивши проїжджу частину перед перехрестям та влаштувати підвищені пішохідні переходи у зонах епізодичного руху транспорту;
  • реконстсртуювати мережі водопостачання, каналізації та газопроводів;
  • вуличне освітлення замінити світлодіодними світильниками типу СКУ, СКВ;
  • на перетинах трамвайних колій із смугами автотранспорту, пішоходів і велосипедистів облаштувати світлову сигналізацію наближення трамваїв;

Читайте також: Кінець «Вулиці для всіх». Як бруківка на Бандери перемогла урбаністів

Крім цього, у межах оновлення вулиці, реконструкції зазнають світлофорні об’єкти на перехрестях Бандери – Політехнічна, Бандери – Русових – Антоновича – Митрополита Андрея, Бандери – Героїв УПА – Митрополита Ангеловича, Бандери – Федьковича – Шептицьких, а дорожню розмітку нанесуть холодним двокомпонентним пластиком білого, червоного та жовтого кольорів.

Для замощення передбачено максимальне використання наявної базальтової бруківки, зокрема у кишенях для паркування та проїжджій частині. На пішохідних переходах та зупинках будуть використовувати контрастну бруківку. Зовнішній бік вулиці від трамвайних колій мають замостити римським каменем чорного кольору, хідники – бетонною плиткою сірого кольору розміром 300х300х60 мм та тактильною плиткою з пониженням, велосмуги – асфальтобетоном. Реконструкцію вулиці мають виконувати в одну чергу.

Читайте також: Вулиця Бандери: серед недоліків бруківки – шум, вібрація, обмежений рівень безпеки

Нагадаємо, ескізний проект, який затвердили торік 21 грудня, фінансували за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ). 

За ним вулиця міститиме дві смуги для руху і автотранспорту, і трамваїв, однак у разі поломки авто для нього залишать місце, аби можна було об’їхати. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!