У Львові організують Різдвяні обіди для потребуючих та бідних. Як допомогти

1293 0
У переддень Різдва та на саме свято у Львові безпритульні і малозабезпечені зможуть відчути святкову атмосферу, поїсти традиційних страв.
Фото: livejournal

Фото: livejournal

Благодійна акція УКУ – «Вифлеємська гостина»

6 січня в стінах Українського католицького університету працівники та студенти організовують благодійну ініціативу – «Вифлеємська гостина» – Святвечір для людей у потребі. Аби самотні люди змогли відчути атмосферу Різдва, організатори просять підтримати акцію, долучившись до збору коштів та стати волонтерами.

Гостина пройде в корпусі на вулиці Козельницької (Трапезна УКУ). Розпочнеться святкування 6 січня о 13:00 зі святкового богослужіння в університетському храмі святої Софії – Премудрості Божої.

Попри пандемію та фінансову скруту у всьому світі, просять всіх небайдужих долучитися до збору коштів та підтримати нашу ініціативу. Пожертви можна переказувати на картку 4441 1144 2563 3045 (Роман Хмизюк, референт деканату з душпастирських справ). Щоби долучитися до організації гостини як волонтер, телефонуйте за номером: 098 058 18 86.

Читайте також: Ми всі дихаємо одним повітрям або Хто у Львові має мити безпритульних

Завдяки пожертвам зможуть пригостити Різдвяною вечерею щонайменше 150 людей у трапезній УКУ, а також привезти страви для Святої вечері пацієнтам Обласної клінічної психіатричної лікарні. 

Різдвяний Святвечір від «Оселі»

Упродовж багатьох років «Оселя» організовує Різдвяний Святвечір для бездомних людей, а також тих, хто через різні життєві обставини не має можливості відчути радість народження Христа. Цього року 6 січня відбудеться ювілейна 20-та Свята вечеря і через пандемічну ситуацію її організовують у сквері біля Порохової вежі о 14.00.

Окрім традиційних страв, на бездомних людей чекає благословення владики Венедикта Алексійчука, театралізоване дійство від арт-вертепу «АвантюрА», лунатимуть колядки від ЛМГО «Золота молодь Винник», щоб в цей день ніхто не був самотнім, голодним чи нещасним

Охочі можуть долучитися до свята та переказати кошти на карточку Приватбанку ЛМГО Спільнота взаємодопомоги «Оселя»: 5169 3305 1840 6647, прийти поколядувати разом або зв'язатися зі спільнотою за телефоном 096 42 64 796.

Різдвяна вечеря у Центрі обліку та нічного перебування безпритульних

У переддень Різдва Христового, 6 січня, о 19.00 накриють святвечірній стіл для тих, хто перебуває в Центрі обліку та нічного перебування безпритульних. Тож до півсотні людей, які через різні життєві обставини не мають домівки, зможуть спільно покуштувати традиційні святвечірні українські страви.

Як повідомляють у управлінні соцзахисту ЛМР, різдвяна вечеря складатиметься з традиційних для українського столу страв – куті, риби, вареників, борщу, голубців, пампушків, узвару. Розпочнеться вечеря зі спільної молитви, а по завершенні – будуть колядки.

Читайте також: «Новий рік буде добрим». Як стати волонтером-благодійником у Львові і допомогти потребуючим

В організації вечері працівникам Центру традиційно допомагають громадські організації, благодійники та підприємці. Цього року благодійники для кожного учасника вечері підготували святкові подарунки. Кожен отримає пакунок, у якому буде зимова шапка, рукавички, шкарпетки та інші необхідні речі.

Різдвяний частунок для бідних від спільноти святого Егідія

Таку акцію організатори проводять вже близько 15 років. Традиційно, для людей з низьким соціальним статусом готують смаколики та подарунки, однак цьогоріч ініціатива передбачає певні зміни. 7 січня у день Різдва Христового у Львові відбудеться Великий різдвяний обід для бездомних та убогих мешканців міста. Свято пройде у двох храмах о 14:30: у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, що на Личаківській, храмі Архистратига Михаїла на вул. Винниченка, 22, а також біля Порохової вежі на Підвальній, 4.

Щороку напередодні Різдва учасники отримують іменні запрошення на обід. Організатори вже знають цих людей, бо щочетверга бачаться з ними при роздачі їжі, яку ініціює спільнота святого Егідія у Львові. Кожного з бідних у спільноті вважають членом великої родини. Цьогоріч організатори запросять понад 300 гостей, але й не відмовлять тим, хто прийде без запрошення.

До благодійної акції може долучитись кожен охочий. Небайдужі львів’яни можуть допомогти коштами, пожертвувати їжу або приєднатися до самого процесу підготовки – пакувати подарунки, готувати смаколики та роздавати їжу. Організатори потребують допомоги волонтерів і в сам день різдвяного обіду – 7 січня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!