У Львові пам’ятник Степану Тудору перенесуть до музею

2401 0
У Львові на сесії депутатський корпус прийняв рішення демонтувати пам’ятник Степану Тудору з площі Євгена Маланюка та передати у Львівський національний музей мистецтв.
фото: ukrinform.ua

фото: ukrinform.ua

«Працювала спеціальна робоча група, у склад якої входили представники депутатського корпусу, представники громадськості, науковці, історики, мистецтвознавці. Передбачається реконструкція площі Євгена Маланюка та передача пам’ятника Степану Тудору у Львівський національний музей мистецтв», – зазначив Михайло Мороз, в.о. начальника управління культури ЛМР.

Відтак, Галицька районна адміністрація має демонтувати пам’ятник Степану Тудору на пл. Є. Маланюка та передати демонтований пам’ятник Степану Тудору Львівській національній галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького на постійне зберігання.

Варто зазначити,  що площу Маланюка хочуть перетворити на сучасний громадський простір. Вона буде без пам’ятника Тудору, натомість – отримає благоустрій, фонтан і безкоштовний Wi-Fi.

Читайте також: Як у Львові облаштують площу перед Цирком. Візуалізація

Нагадаємо, 9 травня, невідомі у балаклавах намагались знести пам'ятник Степану Тудору, який знаходиться у Львові на площі Маланюка. А 25 травня, у Львівській міській раді відбулось засідання робочої групи для вирішення питання доцільності демонтажу пам’ятника Степану Тудору, що на площі Євгана Маланюка. 

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!