У Львові перевізники зібрались на акцію протесту. Фото

5043 0
Причиною стала відсутність роботи та розквіт нелегальних перевезень.
Фото: Святослав Товстига/Фейсбук

Фото: Святослав Товстига/Фейсбук

У Львові на вул. Винниченка перед Львівською ОДА перевізники області збираються на акцію «Дайте возити людей!». До акції долучилися обласні перевізники, які через карантин скасували міжрегіональні перевезення.

Хоча акція протесту мала розпочатись о 10:00, працівники АТП зібралися ще раніше. О 14:00 має розпочатись засідання обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, де говоритимуть про можливість послаблення карантину на Львівщині, зокрема й відновлення роботи транспорту. Це рішення неодноразово відкладали через велику кількість нових випадків захворювання на коронавірус.

Учора Львівська обласна організація Всеукраїнської асоціації перевізників попередила про акцію та озвучила причини її проведення та свої вимоги.

«Люди уже котрий місяць на карантині, уже втрачають останні запаси і терпець. Тим часом нелегальні перевізники, можливо, за мовчазного сприяння влади, ще більше розвинули свої небезпечні рейси. Лише у районі Стрийського автовокзалу у Львові щодня курсує приблизно півсотні «лівих» рейсів», – кажуть представники АТП Львівщини.

Також перевізники говорять про те, що втрачають кваліфікованих працівників, які змушені шукати іншу роботу.

  • Вимоги перевізників такі:
  • Дозволити роботу транспорту, гарантувати водіям право на працю, а пасажирам – свободу пересування,
  • Ввести представника транспортників регіону до складу обласної комісії з надзвичайних ситуацій, рішення про транспорт не приймати без перевізників,
  • Нарешті «побачити» небезпечну роботу нелегалів-перевізників.

Фото Святослава Товстиги та Наталії Лазарович


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!