У Львові підтвердили перший випадок захворювання на коронавірус

24868 0
Чоловік 13 березня повернувся з Німеччини.
Фото: Максим Козицький

Фото: Максим Козицький

У Львові підтвердили перший випадок захворювання на коронавірус. Про це в офіційному Телеграм-каналі повідомив міський голова Андрій Садовий.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Відомо, що вірус виявили у мешканця Львова, 1950 року народження, що 13 березня повернувся з Німеччини. Інформацію про підтверджений випадок надав головний лікар інфекційної лікарні Львова Сергій Федоренко.

Хворий здав аналізи у приватній клініці, після чого їх відправили на діагностику у Київ. Результат виявився позитивним. Чоловіка госпіталізують до Львівської обласної інфекційної лікарні. Поліція встановлює контактних осіб.

Натомість, як повідомили у пресслужбі ЛОДА з посиланням на в. о. керівника департаменту охорони здоров’я ЛОДА, пацієнт уже одужав і симптомів хвороби не має. У його дружини результат на коронавірус був негативним. 

За словами прессекретарки голови ЛОДА Дар’ї Бавзалук, чоловік – медик, перебував у ізоляції, а сьогодні сам прийшов у інфекційну лікарню з результатами аналізів на коронавірус.

Водночас у МОЗ підтвердили інфікування коронавірусом у Львові. Там уточнили, що в Україні зафіксували станом на вечір 20 березня 27 випадків інфікування на коронавірус, 3 з них - летальні.

Читайте також: Від легковажності до шоку. Чим ситуація з коронавірусом в Італії схожа з Україною

Нагадаємо, що за останніми даними МОЗ, в Україні офіційно є 26 хворих, троє людей померли. Вони звернулися до лікарів у важкому стані  певний час лікувалися вдома. Найбільше хворих є в Чернівцях. Ще двоє українок померли в Італії, натомість сьогодні з лікарні виписали першого пацієнта, в якого в Чернівцях виявили коронавірус.

Додамо, що в Україні через коронавірус до 3 квітня оголосили карантин. Більше про обмеження у Львові читайте за посиланням.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!