Після впровадження е-квитка у Львові пільговикам видадуть безкоштовні картки на проїзд

14678 0
Для цього потрібно буде зареєструватись в Єдиному реєстрі.
фото ілюстративне: report.if.ua

фото ілюстративне: report.if.ua

Після запровадження електронного квитка пільговики міста вже не зможуть їздити в громадському транспорті за посвідченнями. Кожному з них видадуть спеціальну е-картку, щоб вони також реєстрували свої поїздки. Про це розповів заступник департаменту ЖКГ та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, передає прес-служба міськради.

За його словами, щоб отримати картку, кожен пільговик має зареєструватись у Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільгу.

«Коли система запрацює повністю, для пасажирів, які мають право на пільгу, вже не достатньо буде тільки посвідчення. Потрібно буде зареєструвати свою поїздку. Для цього ми дамо безкоштовно кожному персональну транспортну картку, яку потрібно буде при кожній поїздці прикладати до спеціального зчитувача – валідатора, що будуть розміщені біля всіх вхідних дверей у трамваях, тролейбусах та автобусах», – пояснює Андрій Білий.

Читайте також: Скільки коштуватиме місячний проїзний е-квиток у Львові

Для того, щоб інформація про пільговика потрапила в Єдиний реєстр, він має звернутись у відділ соцзахисту. Отримати картку можна буде в Центрі обслуговування пасажирів, що запрацює вже з осені. ЛКП «Львівавтодор» підготувало інформаційні флаєри про процедуру, що розповсюджуватимуть серед мешканців, зокрема в поштових відділеннях та в транспорті.

Зараз у Львові на обліку у відділах соціального захисту перебувають понад 36 тис. людей, які мають право на пільги згідно з Законами України, і близько 100 тис. осіб, які мають право пільгового проїзду згідно з Постановами Кабінету Міністрів. Однак, серед них є особи, які не внесені в реєстр.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!