У Львові реорганізують рух на двох кільцевих перехрестях. Візуалізація

27124 4
У Львові планують змінити організацію руху на двох кільцевих перехрестях. На Володимира Великого – Княгині Ольги діятиме схема «Roundabout», а на Володимира Великого – Кульпарківська – Виговського – схема «Turbo Roundabout». Міська комісія з безпеки дорожнього руху підтримала таке рішення, однак на розробку та реалізацію проектів у Львівській міській раді кошти поки що не передбачили. Журналісти Tvoemisto.tv дізнавалися деталі, переваги та особливості таких схем руху.
фото: www.verkeersnetacademy.nl, www.youtube.com, wikipedia.org

фото: www.verkeersnetacademy.nl, www.youtube.com, wikipedia.org

Рік тому, 1 липня 2015 року, на кільці Чорновола – Липинського почала діяти нова схема руху «Roundabout», яка забороняє змінювати смугу на кільці. Львівські водії відзначають зручність такої схеми та пропонують запровадити  її на всіх кільцях міста.

Нині у Львові планують змінити рух на двох кільцевих перехрестях: «Володимира Великого – Княгині Ольги» та «Володимира Великого – Кульпарківська – Виговського». Про це йшлося під час зустрічі «Проблемні ділянки доріг у Львові: як зменшити кількість ДТП», організованій  дискусійною платформою «Твоє місто Львів».

«Roundabout»: Володимира Великого – Княгині Ольги

На кільці Володимира Великого – Княгині Ольги пропонують застосувати схему руху «Roundabout» (як на кільці Чорновола – Липинського). «Така схема передбачає, що авто не змінює смугу на кільці», – розповів Ігор Могила, провідний інженер відділу організації та безпеки дорожнього руху ЛКП «Львівавтодор». Водії, які заїжджають у правій смузі, мають їхати прямо або повертати праворуч. Із лівої смуги водії можуть їхати прямо, повертати ліворуч або ж прямувати на розворот.

Читайте також: Дорожні знаки та розмітка. Як у Львові відбувається організація безпеки дорожнього руху?

«Turbo Roundabout»: Володимира Великого – Кульпарківська – Виговського

Тим часом на кільці Володимира Великого – Кульпарківська – Виговського хочуть запровадити схему руху «Turbo Roundabout». Організація руху на такому кільці також передбачає заборону змінювати смугу. «Тобто водій має зайняти смугу ще перед виїздом на кільце і рухатися вже по цій смузі по самому кільцю. До того ж, кола на ньому є не концентричними, а нагадують спіраль. Потім ця смуга «виштовхує» водія на відповідний виїзд», – пояснив Ігор Могила.

Читайте також: Я — на головній! Чому Львів у п'ятірці міст за кількістю аварій в Україні

За словами Ігоря Могили, схеми реорганізації руху на кільцях демонстрували під час засідання Міської комісії з безпеки дорожнього руху. Комісія підтримала такі нововведення, однак, поки що Львівська міська рада не передбачила коштів на розробку проектів.

Читайте також: На перетині вул. Сахарова – Вітовського у Львові з'явиться кільце: деталі

Довідка. Дискусійна платформа «Твоє місто Львів» створена Tvoemisto.tv за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії  (European Endowment for Democracу). 

Підготувала Юлія Сабадишина,
візуалізацію надав Ігор Могила


Читайте також:
12 Вересня, 2016 09:59
Микола Дійсно де постійно не дивлячись на правила і знак постійно зупиняються маршрутки, це на виїзді з кільця В.Великоно-Кн.Ольги в сторону центра (пошта-53/аптека). Це час від часу приводить до затримок руху.
12 Вересня, 2016 09:54
Микола Я живу, якраз біля кільця Кн.Ольги-В.Великого (універмаг Львів), часто ходжу пішки (з роботи) через перехрестя Кульпарківська- В.Великого/І.Виговського. Перше (для "ТАНЯ"), на кільці Кульпарківська-В.В. ніхто не зупиняє маршрутки для посадки/висадки пасажирів. Друге, З трьох напрямків В.Великого, Кульпарківська в сторону ценра(Ашан) та І.Виговського є пішохідні переходи з світлофорами, а з сторони Кулпарківська-Наукова світлофорів не має перейти нормально без ризику не можливо водії машин майже не зупиняються. Дійсно підземні переходи бажано, скоріш за все їх ніколи не буде, Їх навпаки знищують (подивіться переходи на вул.Стрийській - В.Великого і перехід вул.Стрийська біля бушого інституту матеріалів).
5 Липня, 2016 20:47
Володимир Підтримую Таню!
І, до речі, варто би було зменшити кількість нерегульованих переходів, особливо в центрі. Кожні 50-100 метрів то трохи занадто. А замість переходів біля перехресть, де нескінчено ідуть люди по пару чоловік, створюючи затор з десятків машин, поставити світлофор з кнопкою. Зупинки з вузьких місць забрати - затори тягнуться, блокуючи перехрестя. Менше захоплюватись круговими рухами, з незрозумілими цілями (Черемшини-Нєкрасова, Лисенка-Гуцульська)
4 Липня, 2016 00:25
Таня на кольце ВВ-Кульпарковская надо сделать подземные переходы и 50 метров от кольца нафиг все обнести двухметровым забором от дыбильных "перебежчиков" и чтоб маршруточники не подбирали добегающих пассажиров на кольце
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!