У Львові планують відновити та відкрити Митрополичі Сади

5058 2
Місто готує ухвалу, яка передбачатиме проведення конкурсу та виділення коштів.
фото: photo-lviv.in.ua

фото: photo-lviv.in.ua

Цього року планують оголосити міжнародний конкурс на відновлення нижніх Митрополичих садів, що розташовані поруч з церквою Святого Юра. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: Митрополичі сади у Львові: Чи здійсниться мрія Андрея Шептицького?

«Ми мали виїзд із міськими службами, оглянули територію і готуємося до оголошення міжнародного конкурсу на нижні сади. Він передбачатиме обстеження ділянки, археологічні та урбаністичні дослідження, аби максимально інтегрувати цю територію в парк Івана Франка та прилеглу територію церкви Святого Юра», – каже Андрій Москаленко.

За його словами, місто готує ухвалу, яка передбачатиме проведення конкурсу та виділення коштів. Далі виготовлятимуть технічну документацію.

Читайте також: У Львові відновили частину Митрополичих садів. Фото

Святоюрська гора – це великий комплекс довкола церкви Святого Юра. Самій церкві належить храм з подвір’ям, Митрополичі палати і маленька територія приватних Митрополичих садів (6 тис. кв. м), які розділяє історичний мур, що колись розділяв сади на дві частини: для прийому гостей і для господарських справ. Решта – занедбана комунальна ділянка, більшість площі якої належить місту. Територія, до якої входить Святоюрська гора зі садами, належить до спадщини ЮНЕСКО. Сад навколо храму створили у 1762-1771 роках.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
19 Травня, 2019 09:41
666 ... відкриють і -- "..пропав дім.." ...
17 Травня, 2019 15:42
L. І це гарно теж!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!