Наступного року Львів планує закупити ще 100 великих автобусів

3722 0
Місто зможе додатково купити ще 100 великих автобусів та 10 нових трамваїв за кредитні кошти.
фото: ЛМР

фото: ЛМР

Наступного року Львів планує закупити ще 100 великогабаритних автобусів та 10 нових трамваїв за кредитні кошти. Про це під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Минулого тижня Європейський інвестиційний банк повідомив нам, що ми можемо розраховувати на кошти для купівлі додаткових 100 великих автобусів та 10 нових трамваїв наступного року», – сказав він, втім не зазначив про яку суму кредиту йдеться.

Читайте також: Чому заміна маршруток великими автобусами нічого не змінить

Зазначимо, що цього року місто планує придбати 150 великих автобусів на умовах фінансового лізингу. Очікується, що це буде 50 «Електронів» та 100 автобусів білоруського виробника МАЗ. Проект фінансує державний «Укргазбанк», який виділяє 600 млн грн. Додаткові 200 млн має виділити міська рада.

Читайте також: Повези мене туди, де асфальту нема. Чому Львів купує старенькі трамваї?

Також, місто цьогоріч підписало угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку на придбання 50 тролейбусів за 17 млн євро кредиту. Також в цю суму входить реконструкція депо на вулицях Промисловій та Тролейбусній, а також модернізація зношених елементів контактних мереж міста. Крім цього, до кінця року на вулицях Львова мають з’явитись 30 вживаних трамваїв з Берліна.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!