У Зеленського анонсували будівництво конгрес-центру біля Церкви Анни вже цього року

4257 0
Будівництво анонсували раніше, однак цю ділянку досі не передали із власності Міноборони місту.
Ілюстративне фото, Lance Anderson on Unsplash

Ілюстративне фото, Lance Anderson on Unsplash

У Львові планують збудувати конгрес-центр і великий музейний комплекс, а роботи хочуть розпочати вже цього року. Про це на Всеукраїнському форумі «Україна 30» повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Читайте також: Міськраді не дозволили віддати землю під конгрес-хол для «Онуру»

«Львову не вистачає конгрес-центру, того «магніту», куди поїде бізнес-турист. Це взагалі інший турист, який витрачає інші гроші, залишає їх громаді у вигляді податків», – каже він.

За словами заступника голови ОП, у межах Львова вже знайшли землю, на якій побудують конгрес-центр і великий музей для Львова.

«Це великий комплекс – івент-холл, конгрес-центр і музейний комплекс... Це найкращий приклад, коли всі об'єднуються і будують те, про що будуть говорити через кілька десятків років. І це буде культурною спадщиною для інших поколінь», – додав він.

Тимошенко зауважив, що у будівництві братиме участь держава, місцева, обласна влада та інвестори.

Читайте також: Поблизу Львова будують найбільший в Україні логістичний центр. Деталі

Як уточнили у пресслужбі ЛМР Tvoemisto.tv, йдеться про конгрес-хол з готелем та виставковими залами на перехресті вулиць Шевченка та Городоцької, за Церквою Святої Анни. Його будівництво анонсували раніше, однак станом на лютий 2020 року цю ділянку не передали із власності Міноборони місту.

До виставкого центру мали часткового перенести адмінприміщення Львівської міської ради. Ратушу на площі Ринок також частково хочуть використовувати як адмінбудівлю міської ради, зокрема для презентаційних функцій, втім на 3-4 поверхах планують розміщувати картинні галереї.

Додамо, що в жовтні 2020 року на зустрічі зі студентами ЛНУ ім. Івана Франка Андрій Садовий також анонсував амбітний план з будівництва конгрес-центру і корпусу для університету. Для цього мали оголосити архітектурні конкурси.

«Ми з університетом маємо ще один крутий проект. Я був на біологічному факультеті і побачив прекрасні музейні експозиції. Тому ми вирішили будувати окрему будівлю – в нас є площа за церквою Анни, де хочемо створити конгрес-центр, і там же збудувати корпус для університету, де можна було б всі ці красиві експозиції розміщувати, робити лабораторії», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.


Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!