У Львові пропонують змінити маршрути трамваїв. Нові схеми руху

11115 0
Змін зазнають трамвайні маршрути №1, №4, №5, №7, №9 та №10.
Фото: Dan V / transphoto

Фото: Dan V / transphoto

ЛКП «Львівелектротранс» розробив схеми оптимізації трамвайних маршрутів, за якими пропонують змінити схеми руху трамваїв №1, 4, 5, 7, 9 та 10. Відповідні пропозиції під час засідання комісії інженерного господарства транспорту, зв’язку та житлової політики 20 листопада представив директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза.

Читайте також: Дочекатись останню маршрутку. До котрої години курсує транспорт у Львові. Інфографіка

Зокрема, трамвайні маршрути пропонують змінити таким чином:

№1 пл. Двірцева – Погулянка;

№4 вул. Замарстинівська – пл. Двірцева;

№5 вул. Миколайчука – вул. Коновальця;

№7 вул. Татарбунарська – вул. Пасічна;

№9 пл. Двірцева – просп. Червоної Калини;

№10 Погулянка – пл. Двірцева.

Таким чином у міськраді хочуть уникнути дублювання деяких маршрутів, відкрити нові сполучення до районів, та запустити ретро-вагони на перший трамвайний маршрут із площі Двірцевої на Личаків, аби зробити цей маршрут туристичним.

Крім цього, за словами Олега Берези, завдяки цим змінам, випуск вагонів можна буде збільшити до 110. Ці варіанти напрацювали в результаті дослідження пасажиропотоку та щільності новобудов міста.

Читайте також: Скільки заробив Львівелектротранс після подорожчання проїзду

Нагадаємо, найбільш популярним серед пасажирів у Львові є трамвай №8 та №2. Наразі у Львові тимчасово не курсують трамваї №4, №5 та №10.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!