На Львівщині почали готувати план заходів у випадку виникнення холери

14760 0
План заходів мають затвердити на 2022-2026 роки.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Голова Львівської ОВА Максим Козицький розпорядився затвердити план заходів у випадку виникнення епідемічних ускладнень холери на території Львівської області на 2022-2026 роки. Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОВА Максима Козицького № 89/22 від 3 червня 2022 року.

«Затвердити Комплексний план заходів у разі виникнення епідемічних ускладнень з холери на території Львівської області на 2022-2026 роки. Департаменту охорони здоров’я обласної військової адміністрації, Державній установі «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», Головному управлінню Держпродспоживслужби у Львівській області, головам районних військових адміністрацій забезпечити в межах компетенції виконання Плану. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника голови обласної військової адміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків», – йдеться у розпорядженні.

Читайте також: Через загрозу холери російські війська перекривають виїзд з Маріуполя 

Так, заклади охорони здоров’я мають бути готові до роботи в умовах епідемічних ускладнень з холери і мати:

  • укладки для відбору біологічного матеріалу для дослідження на холеру;
  • укладки із захисним одягом від інфікування під час контакту з хворими у приймальному відділенні (по три комплекти  костюмів біологічного захисту) та порядок їх використання;
  • лікарських засобів для екстреної профілактики холери (запас антибіотиків);
  • засобів особистої екстреної профілактики та схеми її використання;
  • запас дезінфекційних засобів для проведення дезінфекції в оточенні хворого;
  • запас лікарських засобів для невідкладної медичної допомоги хворим;
  • запас засобів догляду за хворими;
  • обсягу оперативної інформації на випадок захворювання на карантинні інфекції та інші особливо небезпечні інфекції;
  • засобів екстреної профілактики для осіб, які контактували з хворими карантинною інфекцією й іншими особливо небезпечними інфекціями;
  • окремої палати для ізоляції осіб, які контактували з хворими карантинною інфекцією й іншими особливо небезпечними інфекціями до госпіталізації в заклад інфекційного профілю.

 

Бригада, яка буде транспортувати хворого, має бути забпезпечена:

  • медикаментами для термінової медичної допомоги та патогенетичної терапії;
  • посудом з кришкою для блювоти або випорожнення, якщо вони виникнуть під час транспортування;
  • засобами для поточної дезінфекції під час перевезення хворого;
  • засобами індивідуального захисту членів евакуаційної бригади;
  • засобами особистої екстреної профілактики.

 

Як учтонила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Тімко-Іванченко, холера виникає при вживанні заражених харчів або води. Її можна уникнути, якщо не купувати продуктів у місцях стихійної торгівлі, не купатися в забруднених водоймах тощо.

Читайте також: Можливе поширення всіх інфекцій. Епідеміологиня про хвороби під час війни

Нагадаємо, що росія готується до ймовірного спалаху холери в окупованому Маріуполі та готує лікарні на своїй  території для потенційних хворих серед військових. Все складнішим стає поховання загиблих, адже у місті всюди тіла, які не вистачає потужності ховати навіть у братських могилах. Про те, спалахів яких інфекційних хвороб можна очікувати в умовах війни на Львівщині, як убезпечити себе та своїх рідних від цих небезпечних недуг та яка профілактика найдієвіша, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!