У Львові почали ремонтувати фасад костелу єзуїтів

2555 0
Загалом, на проведення реставрацій та ремонтів у міському бюджеті на 2018 рік передбачено 36,1 млн грн.
фото: Вікіпедія

фото: Вікіпедія

У Львові розпочали ремонт Гарнізонного храму св. ап. Петра і Павла, що на вулиці Театральній. Роботи до кінця року має виконати ПП «Оберіг Груп», повідомляє прес-служба ЛМР.

«Ми поставили риштування і зараз оббиваємо штукатурку, яка простукується, та вирізаємо екрани із штукатурки, яка не тримається. Тобто зараз йде очистка, вирізання зіпсованої штукатурки і засвердлювання штирів у ті місця, де штукатурка в кращому стані», — говорить директор підрядної організації Віктор Проданчук.

Читайте також: Отець Павло Сус: «Бог дивитиметься на вас як на людину з фотоапаратом і в шортах»

За його словами, частину карнизів вгорі фасаду будуть доробляти з нового каменю. Так само тут відтворять втрачені металеві поручні і балясини за аналогом старих.

На реставрацію фасаду костелу єзуїтів з міського бюджету виділили 1 млн грн. Загалом, на проведення реставрацій та ремонтів у міському бюджеті на 2018 рік передбачено 36,1 млн грн. Зокрема, впродовж року передбачено ремонтно-реставраційні роботи даху Храму Блаженного Климента Шептицького, Домініканського собору, храму Пресвятої Трійці тощо.

Додамо, що в Гарнізонному храмі також триває реставрація фресок Франциска Екштайна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!