У Львові почистять потічок у Рясному-2, який переміг на Громадському бюджеті

2904 0
Тут мають почистити дно, зробити бетонне ложе і локацію для дітей.
Фото: Громадський бюджет Львова

Фото: Громадський бюджет Львова

Замулений закинутий потічок біля будинків на вулиці Величковського у Рясному-2 почистять і зроблять доступним. Про це під час стріму Тvoemisto.tv розповів один із співавторів проєкту Мирослав Голяк.

Читайте також: Нова локація для відпочинку. У Львові облаштують перший болотяний парк

На потічку живуть качки, діти часто тут проводять час. Узимку це була чи не єдина водойма в околиці, яка не замерзла, тому місцеві мешканці тут підгодовували качок.

Проєкт переміг на Громадському бюджеті Львова серед малих проєктів. За словами Мирослава Голяка, тут мають почистити дно, зробити бетонне ложе, по якому тектиме вода.

«Вода у потічку змінює свій рівень, влітку її менше, взимку потічок більш повноводний. Треба, щоб різні активності були у різний період. Будуть водяні крутилки, міні-дамби, які довзолять регулювати воду. Хочемо облаштувати тут місце, локацію для дітей», – розповів Мирослав Голяк.

На облаштування потічка мають скерувати майже 600 тисяч гривень.

Щодо чистоти води, то, за словами керівниці управління екології Львівської міськради Олександри Сладкової, наразі потічок зостоюється, але якщо його очистять і наведуть благоустрій двох водойм у Рясному за 9 мільйонів гривень, то вода стане чистішою. 

«Це старе русло річки Стара. Всі водойми у Рясному сполучені між собою. Якщо комплексно вирішувати питання, регулювати кількість рослин, то можна з нею далі працювати. Де вода з потічка виходить на поверхню, то вона достатньо чиста. Зараз вона застояна, але якщо  буде текти, то буде чистішою», – зазначила Олександра Сладкова.

Нагадаємо, що у Рясному створять перший у Львові болотяний парк, йдеться про територію між Рясним-1 та Рясним-2. Після розробки детального плану території у місті виготовлять проєкт парку, встановлять його межі і після цього оголосять архітектурний конкурс на його облаштування. Детальніше про новий парк читайте за посиланням.

Фото і відео Тараса Бабенчука


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!