У Львові подорожчає холодна вода

11534 1
У середньому мешканці однієї квартири за місяць використовують приблизно 10 куб. води на місяць.
ілюстративне фото: Главком

ілюстративне фото: Главком

Із 22 вересня у Львові подорожчали тарифи на водопостачання та водовідведення. Відповідну постанову прийняла 17 вересня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець, для львів’ян водопостачання подорожчає приблизно на 2 грн на місяць. 

Читайте також: Чиста джерельна. Звідки вода потрапляє до кранів львівських будинків

«ЛМКП "Львівводоканал" подав відповідні розрахунки, а у вересні комісія прийняла остаточне рішення про встановлення тарифів. Відповідно, зросте вартість основних складових – заробітна плата робітників та електроенергія. Самі ці два показники є збитковими для "Львівводоканалу". Із чинним тарифом збитки становлять 15 млн грн, тож місто дотувало водоканал», – каже Олександр Одинець.

Нині тариф на водопостачання та водовідведення у Львові становить 14 грн 60 коп., а після подорожчання львів’яни платитимуть 16 грн, 04 коп.

За словами Олександра Одинця, в середньому мешканці однієї квартири за місяць використовують приблизно 10 куб. води на місяць.

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
27 Вересня, 2019 13:57
666 ... з 16.03.2019 р. тариф на водопостачання і водовідведення для мешканців багатоквартирних будинків становить 15 ,75 ... і таких -- більшість ... тариф 14.61 -- це для мешканців будинків , які перебувають у приватній власності ... чомусь ні "пан" одинець , ні "пани" із змі ,що ретранслюють-доносять людям усілякі "благії вісті" , розказати про новий тариф для більшості населення не спромоглися ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!