У Львові погодили будівництво житлового кварталу та дитсадка біля ринку «Південний»

6289 1
Тут запланували облаштувати пішохідні зони, автостоянки та підземний багаторівневий паркінг на 150 місць.
Візуалізація з ДПТ

Візуалізація з ДПТ

Виконком Львівської міської ради затвердив детальний план території у межах вулиці Щирецької поблизу ТК «Південний» та Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.

Читайте також: Біля аеропорту з’явиться багатофункціональний квартал. Візуалізація

Проектована територія належить до зон Г-6  і Ж-1 і призначена для об’єктів торгівлі і садибної забудови. Тож у проекті передбачили змінити призначення території на Ж-3 для будівництва житлового кварталу висотою 6-8 поверхів, у яких облаштують 464 квартири.

Територія супермаркету та житла охоплюватиме приблизно 50%, вулиць та проїздів — 8%. Крім цього, тут запланували пішохідні зони, автостоянки, дво- або триповерховий дитячий садок на 50 місць і підземний багаторівневий паркінг на 150 місць.

Проектована територія сягає 4,9 га і обмежена з одного боку вул. Виговського, з інших вул. Скнилівською і вул. Щирецькою. Сам квартал зведуть на площі 2,72 га. Перед початком будівництва земельну ділянку мають обстежити і провести спеціальні інженерно-геологічні вишукування. Реалізувати проект планують упродовж 10-15 років. 

Вікторія Ейсмунт

19 Січня, 2019 09:17
Верба А шум від літаків як на Кульпарківський?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!