Лвів'янам покажуть картини грузина, присвячені львівському шоколаду

2123 0
Із 1 до 22 травня у Львові можна буде оглянути роботи грузинського художника Автанділа Гургенідзе, присвячені львівському шоколаду. Проект «Арт і Шоколад» відбудеться у Львівській майстерні шоколаду.
фото: gazeta.lviv.ua

фото: gazeta.lviv.ua

Як повідомляє видання Львівська газета, час відкриття проекту обрано не випадково, виставка присвячена відзначенню Дня Львова. Тож проект «Арт і шоколад» – це своєрідна вітальна листівка Львову з Грузії.

Автанділ Гургенідзе – відомий грузинський художник, якого часто надихають незвичайні речі. Окрім внутрішніх і зовнішніх стін, паперу, полотна та інших звичайних поверхонь, він любить малювати й на доволі незвичних об'єктах.

Наприклад, крім написання картин, художник захоплюється екстремальним мистецтвом – його яскраві роботи можна побачити на висоті 3750 м — високо в горах (проект МЕТЕО), на фасадах будівель, гірськолижних станцій, на вуличках і площах грузинських містечок. Дипломна робота автора прикрашає станцію метро «Надзаладеві» в Тбілісі.

Одного разу, відвідавши Україну, автор полетів до Грузії з пакетиком подарунків для своїх рідних – ласощами від Львівської майстерні шоколаду. Автор звернув увагу на цікавий логотип на паперовій валізі, в якій привіз гостинці. На ній – вежі далекого міста, яке художник вже давно мріяв відвідати. Він узяв фарби і перетворив звичайний пакетик на картину, де вгадуються грузинські орнаменти, львівські дахи та враження від львівського шоколаду. Вежі Львова на цій картині – як основа всієї експозиції, бо саме туди він мріє помандрувати, щоб на власні очі відчути настрій цього шоколадного міста.

Художник створив понад 50 казкових малюнків, наповнивши кожен з них своїми мріями. І вже у травні ця незвичайна експозиція прилетить з Тбілісі до Львова, щоб потішити львів’ян і гостей міста грузинським колоритом і познайомити Львів із художником, якого надихнув львівський шоколад.

Відкриття виставки – 1 травня об 11.00. У рамках відкриття відбудеться майстер-клас зі створення шоколадної картини. Вхід – вільний.

Підготувала Наталія Горбань


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!