У Львові покажуть новинки нідерландського кіномистецтва. Де подивитися?

1997 0
Цього тижня у Львові стартує Тиждень нідерландського кіно «FLYING DUTCH». Його організатори підготували шість різножанрових стрічок нідерландських режисерів, а також ретроспективу фільмів артхаусного нідерландського режисера Алекса ван Вармердама.
Фото: nu.nl

Фото: nu.nl

Тиждень нідерландського кіно «FLYING DUTCH» проводиться в Україні уп’яте. В рамках цьогорічної програми буде представлено шість різножанрових стрічок нідерландських режисерів, зокрема: фільм-відкриття «FlyingDutch», драматичне роуд-муві «Зустрінемось у Венеції» (реж. Едді Терсталл), пригодницька стрічка про відчайдушного рибалку «Атлантика» (реж. Ян-Віллем ван Івайк), фільм про одну з найгучніших судових справ у історії Нідерландів «Люсія де Берк» (реж. Паула ван дер Уст), соціальна драма «Сину мій» (реж. Ремі ван Хойтен), історія кохання двох дівчат «Літо» (реж. Коллет Бофор) і документальна стрічка про кухаря-перфекціоніста, чия історія життя і кар’єри захоплює та надихає «Серджіо Герман: клятий ідеаліст» (реж. Вілемек Клуйфхоут).

Також в рамках Тижня пройде ретроспектива Алекса ван Вармердама. Вармердам - культовий артхаусний нідерландський режисер, а також актор, сценарист, продюсер і композитор. Був автором сценарію і актором практично у всіх своїх фільмах, як правило, грає головних героїв. Більше 30-ти років у кінематографі. Володар престижної «Нагороди принца Бернхарда» за внесок в культуру Нідерландів.

Тиждень нідерландського кіно «FLYING DUTCH» розпочнеться у п’ятницю, 22 квітня. Демострація фільмів відбуватиметься у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17)

Програма:

22 квітня ПТ 
19:00 Сину мій
21:00 Ретроспектива АвВ: Шнайдер проти Бакса 

23 квітня СБ
17:00 Ретроспектива АвВ: Абель
19:00 Ретроспектива АвВ: Мешканці півночі
21:00 Літо

24 квітня НД 
19:00 Люсія де Берк
20:30 Ретроспектива АвВ: Сукня

25 квітня ПН 
19:00 Ретроспектива АвВ: Малюк Тоні

26 квітня ВТ 
21:00 Зустрінемось у Венеції

27 квітня СР 
19:30 Серджіо Герман: клятий ідеаліст
21:00 Ретроспектива АвВ: Офіціант

28 квітня ЧТ 
19:00 Атлантика 
20:30 Ретроспектива АвВ:Останні дні Емми Бланк 

29 квітня ПТ 
21:00 Ретроспектива АвВ: Борґман

Квитки можна придбати в касі Палацу перед сеансом або on-line.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!