У Львові поліція викрила «будинок розпусти» та 48 його працівниць

31364 1
У Львові поліція викрила та закрила «будинок розпусти», де надавали сексуальні послуги майже 50 жінок та працювали 20 осіб персоналу.
фото ілюстративне: www.npu.gov.uа

фото ілюстративне: www.npu.gov.uа

Будинки розпусти, які були завуальовані під стриптиз-клуби, працювали у Львові та Харкові. Під час проведення санкціонованих обшуків  виявлено та затримано більше 110 молодих дівчат (в обидвох містах), переважна більшість з яких надавали сексуальні послуги за грошову винагороду. Про це 29 жовтня повідомив Вадим Троян, перший заступник Голови Національної поліції України, начальник кримінальної поліції.

Як зазначила у коментарі Tvoemisto.tv речниця ГУ Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська, у Львові викрили один такий заклад. Під час проведення операції, оперативники затримали 48 жінок, які надавали сексуальні послуги, а також 20 осіб-працівників закладу. Затриманих опитали (однак, відповідно до чинного законодавства, відпустили), заклад закрили, слідство триває.

На сайті Нацполіції йдеться, що загалом провели 11 обшуків у Львові та Харкові. Вилучили кошти на суму близько 200 тисяч гривень, мобільні телефони та сім-карти, рекламну продукцію, «чорну бухгалтерію» (записи щодо клієнтів та кількості отриманих коштів). Правоохоронці встановили директорів, адміністраторів, касирів, а також обслуговуючий персонал будинків розпусти. Зокрема, для налагодження ефективної роботи борделів, організатори переобладнали частину приміщень клубів під кімнати для надання інтимних послуг.

У клубах діяла окрема власна валюта, яка в еквіваленті дорівнювала гривні. Вартість сексуальних послуг приблизно складала від тисячі до 3,5 тисяч гривень за годину. 40 відсотків цієї суми залишалося у повії. Клієнтами виявлених борделів були переважно іноземці, серед них – велика кількість студентів вищих навчальних закладів. Зараз як у Львові, так і в Харкові проводять подальші слідчі (розшукові) дії за ч. 2 ст. 303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України.

Джерело: Департамент комунікації Національної поліції України

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
31 Жовтня, 2016 14:35
Оксана Це Какаду?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!