У Львові помер художник Олег Янковський

2418 0
Митець був автором численних технологічних новацій в галузі гутного скла і вітражництва.
Фото: gazeta.lviv.ua

Фото: gazeta.lviv.ua

Учора, 28 серпня, на 66–му році життя помер відомий львівський художник і педагог Олег Янковський. Про це йдеться у повідомленні на сайті Львівської академії мистецтв.

Від 1994 року і дотепер працював викладачем кафедри художнього скла.

Як зазначають в ЛАМ, Олег Янковський був висококваліфікованим митцем і педагогом, автором численних технологічних новацій в галузі гутного скла та вітражництва. Його твори є в багатьох громадських установах та приватних помешканнях. Він володів унікальними знаннями і практичними навичками в галузі художнього вітражу, реалізував цілу низку успішних творчих ідей, які були визнані як в Україні, так і поза її межами.

«Смерть Олега Янковського – велика втрата для творчого і педагогічного колективу академії, а також для всієї мистецької спільноти Львова та України», – вказано у повідомленні.

Парастас відбудеться 29 серпня о 19:30 в домі покійного в мікрорайоні Левандівка (вул. Ловецька 10). Похорон відбудеться 30 серпня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!