У Львові помер колишній тренер «Карпат» Валентин Ходукін

2416 0
Футболісту та тренеру виповнився 81 рік.
Фото: ФК «Карпати»

Фото: ФК «Карпати»

Учора, 16 грудня, перестало битися серце відомого наставника львівського футбольного клубу «Карпати» Валентина Ходукіна. Про це йдеться на їхньому сайті.

Читайте також: Новостворені «Карпати» ще думають про назву і уже у 2021 році заявляться у другу лігу

«Колектив футбольного клубу «Карпати» висловлює співчуття рідним та близьким Валентина Михайловича Ходукіна і щиро цінує його значний внесок в історію клубу», – йдеться у повідомленні.

Довідково

Валентин Ходукін народився 17 серпня 1939 р. у Харкові в сім’ї футболіста Михайла Ходукіна. У 8-річному віці Валентин разом із батьками та братом Віктором переїхав до Львова, який став для нього рідним. «Чи відчуваю себе львів’янином? У мене тут все: друзі, учні, моє життя», – казав Валентин Михайлович.

Свій футбольний шлях Валентин Ходукін розпочав у дрогобицькому «Нафтовику». Далі був львівський «Сільмаш», на основі якого якраз створювали «Карпати». Проте у складі нової команди Валентин так і не зіграв і у 1963-му перебрався в тернопільський «Авангард». Незабаром він отримав травму і попрощався з професійним футболом.

Валентин Ходукін відпрацював 33 роки в Інституті фізкультури, а на початку 90-их стартувала його тренерська кар’єра. Спочатку успішно тренував стрийську «Скалу» разом із Михайлом Вільховим, а потім увійшов до комплексно-наукової групи «Карпат», які тоді очолював Мирон Маркевич. Згодом Ходукін ще двічі повертався у «зелено-білий» клуб на початку нового тисячоліття: у 2002-му та 2004-му роках, коли виконував обов’язки головного тренера. Крім того, Валентин Михайлович очолював криворізький «Кривбас» та протягом 12 років працював у Азербайджані.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!