У Львові помер Маркіян Іващишин

18343 1
Йому було 52 роки.

У Львові помер співзасновник мистецького об’єднання «Дзиґа» Маркіян Іващинин. Про це під час пленарного засідання Львівської облради повідомив голова ЛОР Олександр Ганущин.

Читайте також: Люди Твого міста: Маркіян Іващишин про Львів і Полтву

«Буквально кільканадцять хвилин тому попрощався з життям депутат першого демократичного скликання, багатолітній лідер "Студентського братства" Львівщини, учасник революції на граніті, відома культурна постать Маркіян Іващишин, земля йому пухом», – сказав Олександр Ганущин.

Йому було 52 роки. За даними Tvoemisto.tv у нього обірвався тромб. Маркіян Іващишин був одним із провідників «революції на граніті» 1990 року, підприємцем, культурним, політичним та громадським діячем, арт-продюсером низки мистецьких проектів та організатором музичних фестивалів, співтворцем «Львівської газети» та керівником радіопроекту «Ініціатива Niko FM».

У суботу, 18 травня, з нагоди 30-річчя «Студентського братства» президент відзначив Маркіяна Іващишина орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Читайте також: Поява !Fest – це наслідок того, що робило середовище «Дзиґи»

Маркіян Іващишин був одним із друзів Твого міста. Редакція висловлює співчуття рідним та близьким.

Парастас за Маркіяном Іващишиним відбудеться завтра, 22 травня, о 20:00 в Дзизі. Прощання триватиме усю ніч, а 23 травня в Домініканському соборі відбудеться чин похорону, а о 13:00 процесія вирушить на Личаківський цвинтар, де Маркіяна Іващишина поховають.


 


Читайте також:
21 Травня, 2019 16:31
666 ... а ще зовсім нещодавно він засвітився(його "засвітили") на цих шпальтах в репортажі про якесь святкування чогось "в новому форматі" ... хай спочиває з Богом ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!