У Львові померла трирічна дитина з діагнозом кір. Доповнено

9683 0
Медики ще не встановили причину смерті, але дитина надійшла у лікарню з діагнозом кір.
Фото: dniprograd.org

Фото: dniprograd.org

Вчора, 1 жовтня, у Львівській обласній інфекційній лікарні помер трирічна дитина. Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко, дівчинка надійшла до лікарні з діагнозом кір.

«Наразі неможливо точно сказати, що причиною смерті дитини став кір. Ми ще очікуємо на патологоанатомічний висновок», – зазначила вона.

Читайте також: Кому не можна робити щеплення від кору. Роз’яснення МОЗ

За словами медика, до інфекційної лікарні дитину госпіталізували ще два тижні тому з енцефалітом (запалення головного мозку), який часто є одним із синдромів кору. Поки що невідомо, чи мала дівчинка щеплення від кору чи ні. Як додала Наталія Тімко, лише за ці вихідні в інфекційну лікарню надійшли 26 хворих з діагнозом кір.

Читайте також: Чи можна вберегтися від кору і що робити, коли хвороба таки прийшла

«У нас були випадки, коли й більше хворих поступало, але говорити про зменшення захворюваності на кір поки що рано», – каже вона.

Нагадаємо, що у квітні від ускладнень від кору померла трирічна дитина.

Додамо, що кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть мати смертельні наслідки. Діти, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику. За інформацією МОЗ, захистити від хвороби може тільки вакцинація.

Доповнено.

Як повідомляє Zaxid.net з посиланням на заступника директора Львівського обласного лабораторного центру Олега Когута, дитина, яка померла, не була щеплений від кору. Відомо, що її звати Вікторія і вона мешкала у Жовківському районі Львівської області. У неї – вроджений розлад психомоторики, так званий синдром Денді-Уолкера. Це й ускладнило перебіг кору.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!