У Львові попрощалися з актором Петром Бенюком. Фото

7700 0
Актор театру Заньковецької помер 9 квітня на 74 році життя.
Фото Ольги Гуцол

Фото Ольги Гуцол

Сьогодні, 12 квітня, у фойє Національного академічного українського театру ім. Марії Заньковецької відбулося прощання з заслуженим артистом України, актором театру Петром Бенюком. Попрощатися з ним прийшли рідні, колеги та львів’яни, які любили його творчість.

Колега та друг покійного Януш Юхницький розповідає, що Петро Бенюк був хорошою людиною, справжнім патріотом своєї держави та талановитим артистом.

«Я знав його з 75-го року, коли прийшов працювати в театр Заньковецької. Він був надзвичайно цікавим чоловіком, сильною людиною. Він був улюбленцем публіки, глядача. Мені було з ним дуже приємно працювати. Остання вистава, яку ми разом зіграли дуже добре, як на мене, була "Останній гречкосій". Для мене це дуже велика втрата, бо це людина, яка заслуговує на велику увагу та повагу», — говорить він.

Крім рідних та близьких, вшанувати актора прийшли львів’яни, які поважали творчість Петра Бенюка.

«Він, як виходив на сцену, міг нічого не говорити, а вже було пожвавлення в залі. Він мав сильну харизму. Останнім часом грав комедійні ролі, і я з великою приємністю дивилася ці вистави. Петро Бенюк був дуже талановитим, і настільки міг вжитися в роль, що це вражало», — розповідає львів’янка Лідія Купрій.

Після прощання з актором відбудеться чин похорону на Личаківському кладовищі.

Нагадаємо, народний артист України Петро Бенюк помер 9 квітня у Львові.

Ольга Гуцол, фото атворки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!