У Львові попрощаються із загиблим на війні захисником. Що про нього відомо

4687 0
Поховають воїна на Личаківському кладовищі.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У середу, 24 квітня, Львів попрощається з військовослужбовцем Тарасом Сорокою, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну.

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Що відомо про Героя

Тарас Сорока (29.01.1979 – 18.04.2024) Львів’янин. Навчався у ліцеї №21 Львівської міської ради. Вищу освіту здобув у Національному університеті «Львівська політехніка».  

Працював у сфері медіакомунікацій у телерадіокомпанії «Львівська хвиля», Товаристві з обмеженою відповідальністю «Торгова компанія «Інтермаркет» та Товаристві з обмеженою відповідальністю «Нова Лінія Захід».

Впродовж останнього періоду працював у Львівській національній музичній академії імені Миколи Лисенка.

У вільний від роботи час організовував концерти, займався звукорежисурою та рибальством, писав оповідання та малював картини. За словами близьких, Тарас був ерудованою особистістю та вірним другом.

З початком повномасштабного російського вторгнення добровільно став на захист Батьківщини до лав територіальної оборони. Згодом переведений до 33-го окремого стрілецького батальйону Збройних Сил України, у складі якого виконував бойові завдання на Сумщині та Донеччині. У Тараса Сороки залишилися батьки, брат, двоюрідна сестра та племінники.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!