У Львові тестують унікальну камеру, яка здатна розпізнати обличчя з 400 метрів

4135 0
Зараз місто тестує таку камеру на вулиці Городоцькій.
Фото ілюстративне - Scott Webb

Фото ілюстративне - Scott Webb

У Львові на вулиці Городоцькій встановлена унікальна обертова камера, яка дозволяє охоплювати зону для відеоспостереження, еквіваленту роботі чотирьох камер спостереження. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник відділу оперативно-технічних заходів управління безпеки міста ЛМР Павло Пец.

Ця камера відеонагляду може розпізнавати обличчя та номерні знаки автомобілів на відстані близько 400 метрів. Вона краще за інші камери працює в погану погоду, коли видимість дещо знижена.

Читайте також: Центр безпеки міста з листопада отримав тисячі повідомлення про мінування у Львові 

«Наразі це лише пілотний проект, і ми тестуємо цю камеру. Її на деякий час нам надала компанія Huawei, а данні з цієї камери зберігають на окремому сервері. Вона одна здатна замінити 4-5 звичайних камер відеоспостереження», – розповів Павло Пец.

За його словами, місто поки що розглядає можливість купівлі таких камер, а їх ціна коливається від 30 до 250 тис. гривень. Наразі фахівці управління безпеки міста вивчають економічну доцільність таких камер.

Читайте також: Школи Львова обладнають камерами відеоспостереження

Тестова камера встановлена на Городоцькій через важливість цієї транспортної артерії у житті міста. «Це довга і широка вулиця, де є безліч об’єктів соціальної інфраструктури, вокзали, ринки. На таких ділянках, де скупчується велика кількість населення часто виникають якісь конфліктні ситуації. За допомогою цієї камери ми можемо оперативно реагувати на них», – зазначив керівник відділу оперативно-технічних заходів управління безпеки міста.

Якщо ж фахівці визначать, що такі камери потрібні місту, їх насамперед розмістять біля важливих об’єктів інфраструктури міста.

Нагадаємо, на Залізничному та Приміському вокзалах Львова встановлять камери відеоспостереження.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!