У Львові презентують проєкт нової мапи релігійно-паломницьких осередків міста. Де подивитися

1409 0
Цього разу увагу акцентували на храмах в межах історичного ареалу Львова, центр якого внесли до переліку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.
Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

30 грудня, о 17:00, усіх зацікавлених запрошують на онлайн-участь у презентації-обговоренні проєкту довідково-пізнавального видання «Львів сакральний: мапа релігійно-паломницьких осередків міста». Карта, яку уклав релігієзнавець Тарас Гринчишин, є черговим етапом авторського проєкту «Львів сакральний», у межах якого вже вийшло кілька видань.

Перший атлас-довідник «Львів сакральний: релігійні об’єкти на мапі міста» підготували і видали у 2009 році за підтримки ЛМР.  Згодом дві тематичні карти: «Релігійні споруди Львова (ХІІІ – початок ХХІ ст.)» та «Динаміка релігійної мережі Львова (кінець XVIII – початок XXI ст.)» вийшли друком у складі академічного видання «Атлас українських історичних міст. Том 1: Львів», яке визнали найкращим науковим виданням Форуму видавців 2014 року.

Читайте також: Люди Твого Міста: Влодко Кауфман про місця спокою у Львові

Загальна концепція та робочий проєкт нового видання вже готові, проте, аби завчасно врахувати можливі зауваження, презентація супроводжуватиметься обговоренням як його змісту, так і формату. Планують уточнити нюанси наповнення видання, а також обговорити нинішні та перспективні формати подачі інформації. Цього разу увагу акцентували на храмах в межах історичного ареалу Львова, центр якого внесли до переліку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

Запрошені гості:

о. Богдан Возняк, проректор Львівської духовної семінарії, священник храму Покрову Пресвятої

Богородиці ПЦУ у Львові

о. Михайло Городиський – керівник Паломницького центру «Рафаїл», адміністратор храму Вознесіння

Господнього УГКЦ на Знесінні у Львові

Галина Гриник – в. о. начальника управління туризму Львівської міської ради

Наталія Табака – начальниця управління туризму і курортів Львівської обласної державної

адміністрації

Тетяна Божук – доктор географічних наук, завідувачка кафедри географії України і туризму

Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка

Тарас Гринчишин – релігієзнавець, автор видання

Читайте також: Коли у «Шевченківському гаю» добудують інформаційний центр

Подія розпочнеться о 17:00 у студії медіа-хабу «Твоє місто» і транслюватиметься на Фейсбук сторінці хабу та на Ютюб-каналі.

Оскільки наклад попередніх видань вже вичерпания, ГО «Центр сприяння і розвитку програм та проектів ЮНЕСКО у Львівській області» звернулася за підтримкою до Українського культурного фонду, а саме до програми «Культура в часи кризи: інституційна підтримка», щоб публічно презентувати новий інформаційний продукт. Сакральні споруди та їхні паломницькі святині є однією з найважливіших складових образу Львова як міста, що є важливим осередком внутрішнього та в’їзного туризму.

Партнерська публікація



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!