У Львові пройде виставка радянської архітектури

1514 0
Завтра, 13 березня, о 17:00 год. у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи презентуватимуть виставку «Надбудова», яка представляє найцікавіші проекти київського повоєнного неомодернізму в архітектурі. Під час зустрічі також поговорять про радянську архітектуру і архітекторів 60-70-х років, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
фото: wikimapia.org

фото: wikimapia.org

З 28 січня до 28 лютого ця виставка експонувалася в Центрі візуальної культури (м. Київ). На виставці були вперше показані як реалізовані, так і нереалізовані проекти видатних київських архітекторів, а також було простежено трансформацію їхніх утопічних задумів.

Виставка «Надбудова» стала одним із результатів багаторічного дослідження радянського неомодернізму в Україні. Раніше це дослідження було покладене в основу виставок «Радянський модернізм 1955-1991: Невідомі історії» в Architektur Zentrum Wien (2012), Trespassing Modernities в галереї SALT Galata, Стамбул (2013), та Parallel Modernities нa 31-ій бієнале в Сан-Паулу (2014). В рамках проекту було проведено численні інтерв’ю з архітекторами Києва та інших міст України, а також архівні дослідження.

Виставка «Надбудова» уперше в систематизованій формі представила київську частину дослідження. Проект представлять куратори виставки Олексій Биков та Олександр Бурлака

Довідка: Олександр Бурлака народився 1982 року в Києві. Закінчив архітектурний факультет Київського національного університету будівництва і архітектури. Бере участь у групі «Мельничук-Бурлака», «Групі предметів», міждисциплінарному кураторському колективі «Худрада». Працював як дослідник для виставок «Soviet Modernism 1955-1991: Unknown Stories» (Відень), «Tresspassing Modernities» (Стамбул), «Parallel Modernities. Soviet Architecture 1956-1991» (Сан-Паоло). Працює в Національному художньому музеї України (Київ).

Олексiй Биков народився 1985 року в Черкасах. Закінчив архітектурний факультет Київського національного університету будівництва і архітектури. Бере участь у групі «Манiфест». Займається власною архiтектурною практикою. Спiвпрацює з архiтектурним журналом «Об’єкт» як позаштатний журналiст, де керує роздiлом, присвяченим архiтектурнiй cпадщинi України. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!