У Львові погодили проектування сміттєпереробного комплексу на Пластовій

3099 0
Площа забудови становить майже 10 га.
Ілюстративне зображення. Джерело: прес-служба ЛМР

Ілюстративне зображення. Джерело: прес-служба ЛМР

Виконком Львівської міськради затвердив ЛКП «Зелене місто» містобудівні умови та обмеження на проектування механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки ТПВ на вулиці Пластовій, 13.

Читати також: «Та набийте їм морди»: Як пройшли слухання щодо будівництва сміттєпереробного комплексу

Зокрема висота будівель не має перевищувати 20 м. Максимально допустимий відсоток забудови – 80%. Площа забудови становить 9,6 га, а земельні ділянки призначені для будівництва комплексу ТПВ.

Як зазначила під час засідання виконавчого комітету директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, попередні містобудівні умови та обмеження, які видали у квітні, розглядають у суді. Цим рішенням виконком вніс технічні правки до попереднього рішення щодо відстані заводу від очисних споруд (не менше 25 м) та охоронної зони ЛЕП-110 кв.

Читайте також: Яким буде сміттєпереробний комплекс у Львові. Візуалізація

Нагадаємо, у лютому 2018 року у Львові оголосили тендер на проект сміттєпереробного заводу. На початку червня міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Тендер на будівництво оголосили 9 червня. На перший етап тендеру пропозиції подали 12 компаній. До другого етапу тендеру пройшли 5 компаній.

Вікторія Ейсмунт


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!