У Львові пропонують створити музичний сквер і пам'ятник на честь Квітки Цісик

3470 0
Міський голова запропонував провести архітектурний конкурс на облаштування такого скверу на вул. Липинського – вул. Лінкольна.
фото: укрінформ

фото: укрінформ

У Львові запропонували створити інноваційний музичний простір-сквер на честь американської співачки українського походження Квітки Цісик у межах вулиць Липинського та Лінкольна. Відповідне звернення сьогодні, 11 березня, на сесії ЛМР оприлюднив депутат від «Європейської солідарності» Роман Грицевич.

Читайте також: Люди Твого міста. Оксана Муха про зцілення піснею та дух Львова

«Вважаю, що у культурному просторі міста для формування іміджу мають переважати не споживницькі проєкти, розраховані на відповідного туриста, а високоякісні культурні проєкти зі змістом, які пропагують нашу історію і налаштовують львів’ян та гостей міста на характерні рефлексії», – каже він.

Роман Грицевич пропонує на честь Квітки Цісик облаштувати інноваційний музичний простір-сквер, таким чином створивши додаткове місце для проведення тематичних вуличних фестивалів у Шевченківському районі Львова.

«Це буде сцена і пам’ятник Квітки Цісик. До речі, проєкт пам’ятника вже є зроблений. Біля сцени – лавочки різної довжини у вигляді музичного пульта: коли людина сідатиме на лавку, то будуть вмикатися пісні Квітки Цісик», ­– додав він.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий запропонував провести архітектурний конкурс на облаштування такого скверу на вул. Липинського – вул. Лінкольна.

Читайте також: Нетуристичний Львів: будинок Квітки Цісик, площа п'яти кутів та гіпсові королі

«Якщо ми визначили таку локацію, то можемо оголосити архітектурний конкурс на опрацювання цієї ідеї, і тоді будемо мати 20, 30 або ж і 40 проєктів, з яких зможемо обрати найкращий», – сказав він.

Нагадаємо, два роки тому депутати ЛМР підтримали петицію про створення паркової зони між вулицями Лінкольна та Липинського уздовж русла Полтви. Автор петиції Роман Борисенко пропонував назвати парк на честь Квітки Цісик та викупити приватні ділянки, що входять до площі пропонованого скверу. Водночас на ділянці, що розташована поруч із пропонованим парком, компанія групи «Авалон» планує збудувати чотири житлові багатоповерхівки.

Для довідки

Квітка Цісик – американська оперна та блюзова співачка українського походження, виконавиця українських народних і популярних пісень. Мала рідкісний тембр – колоратурне сопрано. Її життя пройшло у США, де неї захоплювався весь шоу-бізнес. Квітка виступала на одній сцені з Майклом Джексоном, Вітні Г’юстон.

У 1978 році пісня «Ти осяюєш моє життя», яку виконала Квітка Цісик в однойменному фільмі, отримала «Оскар» і «Золотий глобус». Пісня також була номінована на «Греммі» у категорії «Пісня року». Квітка Цісик записала два україномовні альбоми – «Квітка» у 1980 році, а також «Два кольори» у 1989-му. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!