У Львові протестувальники перекриють вулицю Пластову. Що вимагають

2226 0
Акція протесту триватиме з 12:00 до 14:00.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

У Львові противники будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій перекриють рух транспорту цією вулицею. Акція запланована на сьогодні, 7 грудня, і триватиме з 12:00 до 14:00. Про це ідеться у фейсбук-спільноті мешканців району Кривчиці.

Читайте також: Суд ще не розглядав по суті позов активістів щодо сміттєпереробного заводу у Львові

Протест пройде на кільцевій розв'язці, біля переїзду. Його учасники хочуть привернути увагу до будівництва сміттєпереробного заводу поблизу очисних споруд Львова, що, говорять вони, і так негативно впливають на здоров'я мешканців району.

«Цей район роками потерпає від діяльності очисних споруд, які щодня отруюють мешканців випарами аміаку, сірководню та летких органічних сполук, бо гроші, які мали б бути спрямовані на модернізацію очисних споруд, осідають у кишенях чиновників. Замість модернізації очисних, мер та депутати вирішили остаточно «добити» цей район, ускладнивши цю екологічну катастрофу розташуванням ще одного пожирача людського здоров’я», – кажуть організатори акції.

Читайте також: Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові розпочнуть за пів року

Протестувальники мають кілька вимог, зокрема:

  • припинити будь-які роботи, пов’язані з будівництвом заводу, допоки не проведуть стратегічну екологічну оцінку,
  • спрямувати на встановлення стаціонарного пункту екомоніторингу на вулиці Пластовій з цілодобовою ретрансляцією даних в інтернет кошти (1,6 млн грн), що ЛКП «Зелене місто» хотіло витратити на саморекламу,
  • змінити технологію та місцерозташування сміттєпереробного комплексу.

Нагадаємо, у лютому 2018 року у Львові оголосили тендер на проект сміттєпереробного заводу. На початку червня міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Тендер на будівництво оголосили 9 червня. На перший етап тендеру пропозиції подали 12 компаній. До другого етапу тендеру пройшли 5 компаній. Наприкінці минулого року міськвиконком погодив проектування майбутнього комплексу.

У квітні цього року у ЛКП «Зелене місто» зазначали, що будівництво мають розпочати ще цього року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!