У Львові проведуть експеримент з ЖЕКами

2667 0
Замість сімох ЛКП у Личаківському районі залишать три, а в перспективі планують створити на їх базі управляючу компанію.
фото: оrikzz.blogspot.com

фото: оrikzz.blogspot.com

Виконком Львівської міської ради погодив реорганізацію житлово-комунальних підприємств у Личаківському районі Львова. Згідно з цим рішенням, ЛКП №504  приєднають до ЛКП «Дім», ЛКП №507 та «За Замком» – до ЛКП «Господар», а ЛКП №500 приєднають до ЛКП №503, при цьому планується, що об’єднане підприємство отримає назву «Управитель».

Як розповів під час обговорення цього питання заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак, реорганізація ЛКП у Личаківському районі, з одного боку, пов’язана з тим, що чотири комунальні підприємства є збитковими, відтак їх приєднають до трьох, які є прибутковими. Крім того, переформатування ЛКП в цьому районі стане пілотним проектом, за прикладом якого потім реформуватимуть систему ЛКП у всьому місті.

Читайте також: У Львові створять муніципальні управляючі компанії для обслуговування житлового фонду

«Прийнято закон, і перед нами стоїть завдання перейти до формування управляючих компаній. Ми працювали над цим питанням понад півроку. На базі Личаківського району хочемо опрацювати все, що запроваджуватимемо по всьому місту», – пояснив заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Очікується, що нові ЛКП почнуть роботу з першого січня 2018 року, а за результатами роботи упродовж півроку керівництво міста ухвалюватиме рішення щодо поширення експерименту на інші райони.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!