У Львові реставрують актову залу Львівської політехніки. Фото

4975 0
Реставрація зали може зайняти два-три роки.
Фото: Anna Gerych

Фото: Anna Gerych

Як розповіла Tvoemisto.tv інженер кафедри реставрації Інституту архітектури Олена Фоміна, зараз тривають роботи з розчищення верхнього фризу.

"Також за допомогою спирту розчищаємо нашарування воску. Це довготривалий процес. В окремих місцях фарба дуже щільно скріпилася, на автентичному шарі є шпаклівка, яка теж важко знімається", – пояснює Олена Фоміна. 

Як зазначив завідувач кафедри реставрації архітектурної і мистецької спадщини Микола Бевз, реставраційні роботи розпочались у серпні-вересні минулого року.   

"Політехніка виконує ці роботи силами кафедри реставрації архітектурної і мистецької спадщини із залученням студентів. Це, так би мовити, поєднання навчального процесу і реставраційних робіт. Іноді для вирішення окремих технологічних питань залучаємо також консультантів, які мають відповідний досвід. Епізодично проводимо методичні ради, аби приймати конкретні рішення щодо методики збереження, консервації чи відтворення окремих елементів", – розповів Микола Бевз.

За його словами, реставрують залу виключно за кошти Львівської політехніки. 

"Поки ми проводимо розчищення. Коли цей процес завершиться, можна буде оцінити обсяг усіх робіт та скласти якісь конкретні плани щодо термінів. Попередньо, реставрація зали займе два-три роки", – додав Микола Бевз.

Підготувала Марічка Мишок,

фото: Anna Gerych


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!