У Львові розпочала роботу Фабрика св. Миколая: бракує волонтерів. Відеорепортаж

5128 0
Робота Фабрики Святого Миколая стартувала 12-го грудня, у рамках проведення благочинної акції «Миколай про тебе не забуде». Організатори закликають львів'ян долучатися активніше.
фото: Оксани Козачок

фото: Оксани Козачок

Фабрика працюватиме упродовж п’яти днів у приміщенні культурно-мистецького центру «Львівський палац мистецтв». Тут працюють Помічники Чудотворця, які дбають про те, щоб Миколай прийшов до всіх, хто цього потребує.

Читайте також: Що пропонує цьогоріч Різдвяний ярмарок у Львові: асортимент і ціни. Репортаж

До найбільш очікуваного дитячого свята залишилися лічені дні, робота помічників Миколая на Фабриці інтенсивна та структурована. Волонтери трудяться у відділах прийому подарунків, видачі адрес потребуючих дітей, сортування, пакування, перевірки якості пакунків. Останнє і найважливіше – рознесення сюрпризів до домівок дітей.

Цього року до лав помічників стали приблизно 400 охочих, які попередньо відвідували спеціальні вишколи. Це менше, аніж минулого року. «Багато людей зареєструвалися, але не всі пройшли вишкіл. Відповідно, нам бракує 50-60 волонтерів, які б могли розносити подарунки. Щоб допомогти, дуже просимо до 18-го грудня зголоситися водіїв святого Миколая», – зазначила координатор проекту Христина Доліна.

Цього року помічники святого Миколая традиційно завітають до 2500 дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, а також до дітей, чиї батьки учасникам бойових дій на Сході або загинули в зоні АТО. Серед подарунків цьогоріч найбільше книг, м’яких іграшок, розмальовок. Але, за словами організаторів, не вистачає ще канцтоварів та засобів гігієни.

Для тих, хто хоче допомогти подарунками:

На Фабриці помічники прийматимуть подарунки від усіх охочих до 16-го грудня за адресою: вул. Коперника, 17 (з 10:00 до 19:00 години). Розносити їх будуть від 16:00 год недільного вечора.

Для тих, хто хоче стати волонтером:

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/MykolajProTebeNeZabude/
Сайт: http://www.mykolaj.com.ua
Христина Дольна: (097) 66 00 567
Анастасія Гураль: (097) 86 40 344

Читайте також: Новий рік та Різдво у Львові. Програма святкових заходів

Підготувала Оксана Козачок

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів
за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!