У Львові розпочали реконструкцію Фабрики повидла

3235 4
Завершити реконструкцію планують до грудня 2021 року.
Візуалізація ЛМР

Візуалізація ЛМР

У Львові розпочали реконструкцію Фабрики повидла. Про це повідомили на сторінці підприємства у Фейсбук.

«Ми зачиняємося. Ведуться будівельні роботи. Так хочеться розпочати новину про те, що ми отримали дозвіл на початок підготовчих будівельних робіт на Фабриці повидла! Наш шлях від ідеї створення центру сучасного мистецтва у Львові до початку робіт тривав майже чотири роки. Сьогодні ці дві прості точки з'єднані між собою, і зараз можемо відповісти на те одне безкінечно повторюване питання: 22 листопада ми розпочали процес створення Арт-центру Фабрика повидла», – йдеться в повідомленні.

Завершити реконструкцію планують до грудня 2021 року. До цього часу засновники арт-центру хочуть розробити освітні програми мистецького спрямування, а також налагодити співпрацю з місцевими і міжнародними організаціями та іншими інституціями.

Читайте також: Пішохідний міст своя площа Ринок та Фабрика повидла. Як зміниться Підзамче

Нагадаємо, що в грудні минулого року у Львові погодили містобудівні усови та обмеження на реконструкцію Фабрики повидла, що на вулиці Богдана Хмельницького, 124. Будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення, тож приміщення вежі планують реконструювати, а решта прибудов не мають перевищувати 23,6 м.

Додамо, що колишню фабрику спиртових напоїв на вулиці Богдана Хмельницького купив австрієць Гаральд Біндер. Він планує створити тут некомерційний культурний проект із майстернями, галереями, просторами, внутрішнім двориком, кафе та технологічними приміщеннями.

Візуалізації ЛМР


Читайте також:
29 Листопада, 2019 13:24
Андрій Мав би бути чіткий поділ на "старе" місто з преференціями для туристів і власне місто "для мешканців", бо дешевенький ремонт/новобудови з пластику і плиток, які нормально виглядають максимум рік-два (і які до екстазу радують львів'ян, які на вихідних їздять додому, ну ви зрозуміли) в історичному ареалі вже починають набридати. І ще ця псевдоєвропейська мода на іржаві поверхні...
29 Листопада, 2019 10:29
Віталій Богдане, туристи ще хочуть і середньовічну атмосферу то що давайте всі їздити на конях і виливати відходи прямо на вулицю? Чи може зробимо місто зручним для мешканців?
29 Листопада, 2019 09:07
Левко Твоє місто любить видавати бажане за дійсне.
Нічого не почалося. І не скоро почнеться. Поки що отримали просто дозвіл. А це різні речі.
29 Листопада, 2019 08:06
Богдан Туристи хочуть поринути в атмосферу старовини! А інститут просторового розитку хоче заасфальтувати вулицю, біля фабрики повидла.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!