У Львові розпочали ремонт історичних будинків на Саксаганського та площі Міцкевича

1747 0
На ремонт обох будинків цього року запланували майже 4 млн гривень.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

У Львові розпочали ремонт фасаду та даху на вулиці Саксаганського, 11 та заміну покриття кутового будинку на площі Міцкевича. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Реконструкцію будинку на Саксаганського, 11 замовили у фірми-підрядника «Володар-Маркет» за 3 млн гривень, які профінансують із міського бюджету.

Читайте також: У Львові змінили вимоги до реконструкції будинків

Крім цього, ремонтні роботи також почали й на Міцкевича, 6/7, що на розі вулиці Коперника та проспекту Свободи, де також планують замінити покриття будівлі.

«У цьому будинку теж величезна проблема з дахом, зокрема з куполом даху — його в будь-який момент може знести вітром. Цей купол має цинкові фігурні зображення, які зроблені методом чеканки. Це дуже складний дах і ми вболіваємо, чи нам вдасться все зробити. Тендер на проведення робіт виграла також фірма «Володар-Маркет». Будемо їм всіляко допомагати і сприяти, щоб вони зробили цей об’єкт. На ці роботи маємо виділено лише 1 млн. грн. Однак загальна вартість більше 3 млн. грн», — розповіла керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!