Грибовицьке сміттєзвалище нарешті почнуть рекультивувати

1789 0
Роботи триватимуть два роки.
Фото: Олександр Мазуренко

Фото: Олександр Мазуренко

ЛКП «Зелене місто» отримало дозвіл на початок будівельних робіт із рекультивації Грибовицького полігону ТПВ. Відповідний документ надала державна архітектурно-будівельна інспекція України. Незабаром підрядник «JV Goksin Insaat – Hayat Group» приступить до початку будівельних робіт із рекультивації сміттєзвалища. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Читайте також: За Грибовицьким полігоном відтепер можна спостерігати онлайн

«Тут мають зробити остаточний купол із відпрацьованої маси відходів, щоб гарантувати відсутність ставків і фільтрації дощової води. Крім того забезпечать правильне управління поверхневим стоком зі сміттєзвалища та його ефективне відведення від маси відходів. Підрядник має гарантувати, що полігонний газ із відходів правильно відкачується і відводиться у спеціальну мережу, а потім видаляється шляхом спалювання», – пояснив директор ЛКП «Зелене місто» Святослав Євтушенко.

Ці роботи триватимуть майже два роки. Рекультивація полігону відбуватиметься у два етапи – технічна та біологічна. До цього на сміттєзвалищі тривали підготовчі роботи, які передували проведенню основних. Підготовчі роботи з рекультивації Грибовицького полігону виконувала харківська фірма «Стройтрансавто» за 30,9 млн грн.

Читайте також: До та після. Як виглядатиме Грибовицьке сміттєзвалище після рекультивації. Візуалізація

Нагадаємо, французька компанія Egis у 2017 році розробила для Львова новий план рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, який закрили після пожежі у 2016 році. Кошти для проєкту рекультивації полігону та будівництва сміттєпереробного заводу місто отримало від Європейського банку реконструкції і розвитку, Фонду чистих технологій та Східноєвропейського фонду енергоефективності та довкілля – загалом йдеться про 25 млн євро кредиту та 10 млн євро гранту. Улітку 2018 року Egis передала місту проєкт рекультивації. Його відкоригували, і він пройшов державну експертизу. Після рекультивації на місці сміттєзвалища має бути сквер.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!