У Львові розробляють аудіотури п'ятьма мовами для ледачих та активних туристів

2019 0
Вже понад рік у Львові діє проект «Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі». Його мета – розвивати туристичну інфраструктуру та підвищувати конкурентоспроможність Львова. У межах проекту до кінця року випустять три аудіотури містом п’ятьма мовами, інформаційні покажчики та путівник трьома мовами.
Фото: visittoukraine.com

Фото: visittoukraine.com

У проекті беруть участь шість міст із Польщі та України – Львів, Івано-Франківськ, Коломия, Люблін, Замосць, Пшеворськ. Проект – ґрантовий, він фінансується «Європейським Інструментом Сусідства і Партнерства». На розвиток Львова виділили 98 744 євро. На ці кошти організатори – управління туризму Львівської міської ради – планують встановити 22 інформаційні покажчики, записати аудіотури містом, що матимуть три маршрути та звучатимуть на п’ятьох мовах: англійській, німецькій, українській, польській та російській. Крім того, видадуть путівник, у якому йтиметься про унікальність Львова, буде ТОП-100 місць, де треба побувати, та опис речей, які вперше були зроблені у місті Лева.

«Основний наш продукт – аудіотури. Ми вже записали їх трьома мовами та продумали маршрути», – розповів tvoemisto.tv координатор проекту у Львові Андрій Пундор. Тури вестимуть трьома маршрутами. Перший –– «Львів для ледачого». Він охоплюватиме центральну частину міста. Упродовж трьох годин туристів проведуть 16 вуличками та покажуть 58 об’єктів. Другий тур виходитиме за межі центру. Він називатиметься «Австрійський Львів» та покаже вулиці часів Австро-Угорщини. У турі покажуть 24 вулиці та 100 об’єктів.  Третій тур організатори вирішили вивести за межі туристичного Львова та дали йому робочу назву «Львів у зручному взутті». Розпочнеться він на Підзамчі та підійматиметься до Високого Замку. «З Високого Замку відкривається гарний краєвид, тож ми вирішили про деякі об’єкти розповісти звідти», – пояснив Андрій Пундор.

Аби спростити шлях туристів аудіотурами, організатори планують встановити 22 інформаційні покажчики. Ці вказівники відповідатимуть маршруту турів та скеровуватимуть туристів. Крім того, такі вказівники будуть доповненням до вже існуючих.

«Щоб туристи почували себе максимально комфортно, ми також робимо і туристичні карти Львова, на яких буде прокладено маршрути аудіотурів. Ми хочемо зробити так, щоб туристи могли взяти собі безкоштовну карту та аудіотур у міському Центрі туристичної інформації, щоб поволі, прогулюючись, милувались містом»,– пояснив координатор проекту у Львові. Також організатори планують розбити і туристичні брошурки для популяризації проекту.

Координатор проекту пояснив, що залучати туроператорів важливо, оскільки більшість міст туристи відвідують окремо одне від одного. Туроператори зможуть показати їх у комплексі, ввести нові тури, або приєднати міста до вже існуючих. Окрім того, у Європі існує практика писати про інші міста, аби привертати до них увагу людей. «Ми співпрацюємо із ЗМІ у Львові та у містах-партнерах. Хочемо в такий спосіб привернути увагу західних туристів, пояснити їм, що у Львові дуже гарно і безпечно. Адже багато іноземців думають, що у нас – війна. Треба в такий спосіб їм пояснити, що у Львові спокійно та мирно», – розповів Андрій Пундор.

Ще у межах проекту в жовтні вийде путівник Львовом. Наразі путівник повністю сформований. «Це радше фото-путівник. У ньому буде багато ілюстрацій. Ми включили туди ТОП-100 місць, які варто побачити у Львові. Також ми навели у ньому 80 фактів про речі, які відбулись у нашому місті вперше. До прикладу, перше видання книги Івана Федорова», – розповів координатор проекту.

Також організатори провели опитування людей у Львові, а також у інших містах-учасниках проекту. Людей просили порівняти комфортність міст, їхні переваги та недоліки з туристичної точки зору. За його результатами Львів та Люблін – лідери.

За словами координатора проекту,путівники та покажчики будуть готові у жовтні, а аудіотури доступні до кінця року. «Там є невеличкий нюанс: Європейський Союз не дозволяє закупляти продукти китайського виробництва, а на нашому ринку, на жаль, тільки такі. Проте до кінця року ми маємо закупити якісні аудіоплеєри і втілити цю ініціативу», – розповів tvoemisto.tv Андрій Пундор.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!