У Львові шукають претендентів на начальника управління транспорту

2844 0
Попередній конкурс не визначив кандидата на заміщення вакантної посади.
фото Олександра Шутюка

фото Олександра Шутюка

Найближчим часом оголошувати конкурс на посаду начальника управління транспорту в Львівській міській раді не планують. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

«Кандидатуру, яка відповідала б цій посаді, попередній конкурс не визначив. Будемо дивитися далі: якщо буде якась кандидатура, яка має реальний досвід роботи за плечима, а не розповідає казки про те, що вона колись бачила у Кракові чи Відні, – вона може прийти навіть без конкурсу, і ми будемо розмовляти», – сказав він.

Читайте також: М – маршрутка, Р – рагуль. Абетка львівського транспорту

За його словами, оголошувати конкурс зараз – означає робити вигляд роботи, оскільки перший конкурс пройшов тільки місяць тому, і всі, хто хотів взяти в ньому участь, вже подались. Новий конкурс оголосять, якщо знайдеться кілька кандидатур, які будуть здатні курувати транспортний напрямок міста.

Читайте також: Мобільний додаток для відслідковування транспорту у Львові. Де завантажити?

«До нас приходили кандидати та розповідали, що знають, як працювати: показували в інтернеті, як транспортна інфраструктура виглядає в Берліні чи Кракові. На моє питання про те, скільки там на це виділяли коштів, вони казали “я не знаю, але треба робити”. Треба ж розуміти, що бюджет Кракова в 26 разів більший за бюджет Львова. Такі речі – це розмови ні про що», – каже він.

Читайте також: Куди скаржитися львів’янам на неякісний гроадський транспорт?

Він додає, що існують певні критерії для кандидатів на посаду начальника управління транспорту.

«Люди, які не знають транспортного законодавства, які ніколи не керували навіть на рівні маленького транспортного підприємства, не знають, що таке планово-технічне планування, що таке ПДВ, – не можуть керувати транспортною галуззю. Якщо вони не розбираються в цьому, то як вони будуть реформувати чи покращувати галузь?», – каже він.

Нагадаємо, у вересні минулого року у Львові оголосили конкурс на посаду керівника управління транспорту, на який подалося два кандидати. Пізніше один із них зняв свою кандидатуру. У листопаді на вакансію претендував єдиний кандидат, але він не склав іспит, в результаті чого конкурс було завершено.

Від березня минулого року обов’язки керівника управління транспорту виконує Олег Партика, в якому раніше був головним спеціалістом управління, пізніше – заступником начальника. Попередній керівник Віктор Щир подав у відставку, пояснивши своє рішення проблемами зі здоров’ям. 

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!