У Львові сотні батьків і дітей пікетуватимуть Львівську залізницю. У чому причина. Уточнено

13163 1
Танцювальні клуби, що займаються в палаці залізничників «Рокс», виживають з приміщень, кажуть батьки.
фото: Вікіпедія

фото: Вікіпедія

Завтра, 25 жовтня, у Львові батьки та діти, що займаються у танцювальних ансамблях в палаці залізничників «Рокс», пікетуватимуть Львівську залізницю, якій належить комплекс. Акція розпочнеться о 13:30 на вул. Гоголя, 1. Про це Tvoemisto.tv повідомили батьки вихованців танцювальних колективів.

Читайте також: Пласт відмовився від державного фінансування і запустив кампанію зі збору коштів

Вийти небайдужих львів'ян на акцію, зокрема, закликала мама вихованки ансамблю Сонечко Христина Лебедь. Вона каже, що у травні ансамбль відзначив 40 років, 30 з яких він працював у львівському палаці залізничників.

Загалом у палаці займаються чотири танцювальні колективи, у яких є близько 400 учасників.

У пресслужбі Львівської залізниці у коментарі Tvoemisto.tv повідомили, що про виселення гуртків та припинення роботи колективів не йдеться. Втім, детально розповісти про ситуацію пообіцяли згодом.

Втім, Tvoemisto.tv стало відомо, що 22 жовтня тут звільнили всіх керівник ансамблів.

Батьки розповідають, що мета завтрашньої акції – домогтися нормальної орендної плати за приміщення на час, поки колективи підшукають собі інші.

Водночас, як розповіли в одному з колективів, дітей поки що не виганяють, але поставили умову – платити за оренду, а за нових умов доведеться платити по 600-700 грн з дитини. 

До прикладу, за один із залів Львівська залізниця хоче отримувати 436 грн оренди за годину користування, а в ньому займаються два колективи протягом 130 годин на місяць.

Читайте також: На Пасічній у Львові відкрили оновлений дитячий клуб. Фото

Ще одна умова від Львівської залізниці – керівники колективів мають зареєструватись приватними підприємцями.

Керівники ансамблів шукають інші приміщення. Розглядали, до прикладу, «Електрон», де вартість оренди зали площею 100 квадратних метрів становить 17 тис. грн у місяць, а не погодинно. Та для того, щоб визначитись із приміщенням та переїхати, потрібно щонайменше 2-3 місяці, а оренду в палаці потрібно платити вже із листопада.

Окрім того, додають в ансамблі, всі ремонти у залах палацу «Рокс», де займаються діти, зроблені за батьківські кошти: куплені дзеркала, побілка, апаратура тощо.

Олександра Бодняк


Читайте також:
24 Жовтня, 2019 19:18
666 ... у Львові працює багато танцювальних гуртків (шкіл , ансамблів) ... певні проблеми є у всіх ... але ж -- працюють люди ... та є і такі особи , як така собі конкретно неслічна "пані" Слічна , котра нанесла невиправну шкоду роботі танцювальних колективів Шевченківського р-ну ... за інші райони не казатиму , бо не знаю ... так ота "рехВорма" отої "пані" наразі повторюється один-в-один ... тоді до гноблення працівників ансамблю "Галичанки" підключилися і керівники міського управління освіти -- провадили з ними "виховні бесіди" , що більше скидались на допити ... це замість допомогти колективу нормально жити-працювати ... маємо те що маємо ... і -- про вартість ... найдорожче батьки платять за навчання дітей знаєте де ? ... ніколи не вгадаєте ... на Сихові ! ... і це не через високу платню хореографам , а за оту саму "оренду" ... а п.Бодняк -- спасибі ... кожна така публікація -- конкретна заноза в с.раку усіляким неслічним і жадібним ,як "пані" Слічна ... і чого вона в освітянство поперлась ? ... їй же виділили в Брюховичах землю -- для тваринництва , то і займалась би ним ... хоча і тварин пожаліти треба ... від таких особин нікому не солодко ... маємо те що маємо ... тьху !!! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!